Uddamålsförlust för IFK Malmö

IFK Malmö förlorade även helgens träningsmatch mot division 3-laget Eskilsminne IF. Den här gången tog dock "gulingarna" ledningen med 1-0 för att sedan tappa på mindre än två minuter till förlust med 1-2.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Malin Tufvesson följde upp sin fina insats förra helgen med ett mål och fortsatt fint spel idag.

Vid 1-1-målet räddade Annica Påhlsson bollen från att ha gått över kortlinjen, men det dömdes hörna till Eskilsminne. Hörna eller inte, det har mindre betydelse, för så passivt får vi absolut inte agera i eget straffområde på hörnan som resulterade i mål.

Väldigt många gjorde fina insatser i dagens match, och ska vi framhäva några får det bli Ida Rahn Johansen som stod för en klockren insats som mittback och Hanna Nilsson som var på strålande spelhumör.

Men dagens insats stod Anna Arnesson för. Hon fullständigt dammsög mittfältet på bollar, genom att gång på gång vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Organisationen ser väldigt bra ut, och vår defensiv bådar gott inför serien.

Imorgon kör vi igång med anfallsspelet, och med det i åtanke, ser vi fram emot nästa helgs drabbning mot Wä IF. Passar även på att tacka Jenny och Marcus för sponsringen av bollarna.

IFK Malmö – Eskilsminne IF 1-2 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 (28) Malin Tufvesson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Hanna Svendsen
Ida Rahn Johansen
Frida Ivehed

Hanna Nilsson
Anna Arnesson
Emelie Jansson

Jenny Malmström
Malin Tufvesson
Emelie Andersson

Avbytare

Mimmi Wetterholtz (Jenny Malmström 18)
Sandra Möller (Malin Tufvesson 46)
Carolina Videla (Emelie Andersson 66)
Therese Karlsson (Hanna Nilsson 76)
Malin Engelbrecht
Malin Strömstedt (målvakt)