Lätt seger för IFK Malmö

Division 2-klubben IFK Malmö fortsätter att prestera både fin fotboll och bra resultat på försäsongen. Även om de 6-0 på lördagen mot Påarps GIF från södra trean snarare var mer pliktskyldigt än överraskande.

På fem spelade träningsmatcher har "gulingarna" kammat hem tre segrar och två förluster. Vinsterna har kommit där de ska, mot division 3-lagen Asmundtorps IF och Påarps GIF, men även en överraskande sådan mot Nyköping Falster från danska ettan.

– De två stora målen inför matchen var att vinna och att hålla nollan. Och vi klarade av att uppfylla båda dessa mål, konstaterade en nöjd Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com, efter 6-0 mot Påarp.

Den stora vinsten till trots var det inte målkalaset eller anfallsspelet som var mest glädjande för IFK Malmö. Istället var det försvararna som ännu en gång visade upp sig från sin bästa sida.

I Robert Kjellins frånvaro (febersjuk) fick Valon Muslijaj starta som mittback och gjorde det på ett alldeles utmärkt sätt. Snäppet vassare på kanterna var dock Ali Jasim (till höger) och Karim El hage (till vänster).

För andra matchen i rad tillät man inte motståndarlaget att skapa många målchanser. Gångerna som Påarp var i närheten av IFK:s straffområde var också tämligen lätträknade. Sett över 90 minuter var IFK Malmö totalt överlägset.

– Vi måste komma in i seriespelet med en riktigt stark defensiv för det kommer vi långt med. Sedan kommer nog också målen. Och hittills ser det bara bra ut, menade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Redan tidigt gick det ana att det skulle kunna rinna iväg till ganska stora siffror. Påarps GIF chansade med ett högt försvarsspel för att komma till fler målchanser. Något som höll på att straffa sig redan efter två minuter då Daniel Jovanovic sköt i stolpen.

Det var även Jovanovic den yngre, Zoran fick stå över på grund av ljumskproblem, som gav IFK Malmö ledningen. Efter en knapp halvtimme fick Daniel en hyfsad träff på en frispark, som Påarpsmålvakten till slut tappade in.

– Jag hade en liten känning att målvakten skulle tappa in bollen redan innan frisparken var slagen. Roligt att den också gick in, samt att vi faktiskt sedan hade en så bra spridning på våra målskyttar, sade Anders Grimberg.

Daniel Jovanovics mål följdes fem minuter senare upp av 2-0 genom mittbacken Valon Muslijaj. Martin Abrahamsson nätade två gånger om i den andra halvleken innan Blerim Mullici och Valon Shkuliq avslutade målskyttet.

Abrahamssons andra mål var en kyligt slagen straff och Shkuliqs mål var en lobb efter att målvakten gått för långt ut. Förutom de sex målen hade också "di gule" en hel del sumpade målchanser.

– Det var mycket spring i benen och en rejäl anfallslusta. Stundtals spelar vi enkelt, men vi kan bli ännu effektivare. Åtta mål framåt och noll insläppta på två matcher ska man dock inte klaga på, betonade IFK-tränaren.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: PÅARPS GIF
Awayteam form: –
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 6-0
Arena: Malmö Stadion, plan 4
Crowd: 50
Referee: Tony Nilsson, Bara, Andreas Ekberg, Lund, Patrick Magnetorp, Södra Sandby
Goal: 1-0 (29) Daniel Jovanovic, 2-0 (34) Valon Muslijaj, 3-0 (51) Martin Abrahamsson, 4-0 (55) Martin Abrahamsson (straff), 5-0 (59) Blerim Mullici, 6-0 (72) Valon Shkuliq
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Valon Muslijaj
Jörgen Svensson
Karim El hage

Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Migjen Shaqiri

Blerim Mullici
Daniel Jovanovic
Hometeam Sub: Mahmod Khattab (Kenneth Gustavsson 46)
Valon Shkuliq (Daniel Jovanovic 59)
Fisnik Alaj (Migjen Shaqiri 67)
Adnan Zukancic (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –