Gult mot blått i träningsmatch

Ett Malmöderby är alltid ett Malmöderby. Så även om Malmö FF lär komma med en blandning av A- och B-lagsspelare kan man räkna med full satsning av ett inspirerat IFK Malmö i lördagens träningsmatch på Stadions konstgräsplan.

Startelvan (4-4-2): Joakim Moberg – Ali Jasim, Robert Kjellin, Jörgen Svensson, Karim El hage – Haris Xhemajli, Martin Abrahamsson, Mahmod Khattab, Valon Shkuliq – Blerim Mullici, Migjen Shaqiri. Avbytare: Azeem Razwan, Fisnik Alaj, Nana Piesie, Valon Muslijaj, Zoran Jovanovic, Adnan Zukancic (målvakt).

Aktuellt: Det blir inget spel i helgen för Kenneth Gustavsson, nyförvärvet från Trelleborgs FF. Mittfältaren fick en smäll på knäet i samband med onsdagsträningen och får finna sig i några dagars vila från fotbollen.

Att inte Gustavsson kan spela innebär samtidigt en ny chans från start för det tilltänkta nyförvärvet, Karim El hage, BK Flagg. El hage är kvar på den vänsterbacksposition han spelade senast, medan Mahmod Khattab, tar steget upp på mittfältet.

Truppens yngste spelare, Daniel Jovanovic, inte fyllda 17 år, har imponerat så här långt i träningsmatcherna. Två mål på tre matcher har kommit ifrån hans fötter. Något mål mot MFF blir det dock inte då Jovanovic tvingas stå över på grund av ljumskbesvär.

Lirim Salis höft är kurant igen, men då han verkligen behöver matchträning, kommer han att spela med U-laget i helgen. Målvakten Abdul Semwanga-Nyende, som har problem med en öm tå, väljer man att spara ytterligare en vecka.

Mikael Svensson, assisterande tränare i IFK Malmö: Det är alltid inspirerande att möta Malmö FF och så är det även den här gången. Vi tycker bara att det ska bli roligt att få mäta våra krafter med deras duktiga ungdomar.

För oss gäller det att fortsätta på den positiva trenden som vi har haft under de hittills spelade träningsmatcherna. Vi måste ha ett bra organiserat försvarsspel och fortsätta utveckla vårt anfallsspel.