U-laget räddade oavgjort

IFK Malmös U-lag har fått en riktigt tuff start på säsongen med tre förluster på fyra träningsmatcher. Mot Helsingborgs Södra BIS B verkade det länge som det skulle bli en ny förlust, men i andra halvlek kom "di gule" tillbaka och fick 3-3.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Vi gjorde en ganska okej match, samtidigt som vi gjorde otroligt många misstag, därav vårt 0-2-underläge i halvtid. Stora stunder i den första halvleken var det såväl tafatt, passivt, som lite okoncentrerat.

Planen liknade mer en åker än en fotbollsplan, något som också Helsingborgs tränare kunde skriva under på. Det var mycket svårt för att spelarna att hålla bollen och få till något ordnat spel.

Efter halvtidsvilan visade killarna lite mer vilja, vilket gav utdelning både en, två och tre gånger. Vi har överlag ett envist lag, som trots att de begår misstag, aldrig ger upp, utan kommer hela tiden tillbaka.

Vi fick oavgjort i den här matchen av ren vilja. Det finns otroligt mycket att jobba med, men så fort vi får kontroll och killarna verkligen vet vad vi vill, kommer också resultaten att komma.

Helsingborgs Södra BIS B – IFK Malmö 3-3 (2-0)

Arena: Hedens IP
Mål: 2-1 (55) Ahmed Tamim, 2-2 (60) Nana Piesie (straff), 3-3 (72) Ahmed Tamim
Varningar: Lennie Sjöström, Paul Havn (IFK)
Utvisningar: Lennie Sjöström (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Azeem Razwan
Lirim Sali
Lennie Sjöström
Hajriz Maloki

Eboy Senghore
Rogelio Diaz
Jeton Krasniqi
Flamour Shkuliq
Ahmed Tamim

Nana Piesie

Avbytare

Carl Holm (Eboy Senghore 46)
Armend Kryeziu (Lennie Sjöström 60)
Paul Havn (Rogelio Diaz 65)
Freskim Rexha (Nana Piesie 77)
Juan-José Cruz Jarlhov