Knapp vinst för P90

IFK Malmös P90 följde upp den fina insatsen mot Kulladals FF med att besegra Trelleborgs FF i söndagens träningsmatch. Men trots ett stort spelövertag stannade segersiffrorna vid blygsamma 1-0.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

När vi kom hit fanns det snö över hela planen och det vara bara att gå ut och försöka göra sitt bästa. Med tanke på förutsättningarna gjorde vi en ganska så hyfsad match, som också räckte till seger med minsta möjliga marginal.

De tjugo första minuterna spelade vi bra och det var också då som vi gjorde matchens enda mål. Ett riktigt snyggt anfall där Demokrat Maxhuni till slut kunde avsluta genom att klacka in bollen i målet.

Vi missade dock alldeles för mycket. Den här gången tror jag att vi hade fyra-fem skott i ribban, ett antal stolpträffar och frilägen. Det ska inte behövas tio chanser för varje mål som vi gör.

Trelleborgs FF kom till start med hela sju spelare födda 1989, resten var födda 1990. Trots det var vi totalt överlägsna och skulle ha vunnit med minst 5-0. Det krävs dock att killarna har bättre skärpa i avsluten.

Ännu en gång gjorde backlinjen ett riktigt kanonjobb och fick hålla nollan för första gången i år. Bäst av alla var Roland Levay på högerbacken och Kristoffer Bertolino, som var i särklass bäst på mittfältet.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 1-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 Demokrat Maxhuni
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Maher Touhami
Ali Burrniku
Mattias Folkeson
Kristoffer Bertolino

Demokrat Maxhuni
Senad Habibovic

Avbytare

Ahmed Nemer
Eleftherios Bolis
Hosein Alkefagy
Mustafa Karim
Omar Aouida
Chaib Yanar (målvakt)