IFK Malmö nära fälla Håkanstorp

Med lite mer kyla framför mål hade division 4-klubben IFK Malmö också vunnit lördagens träningsmatch mot Håkanstorps BK. Det tippade topplaget i division 3 fick sig en tuff match och ska vara mest nöjt med slutresultatet 1-1.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Det blir alltid jämna, tuffa matcher när vi möter Håkanstorps BK, så även den här gången. De har fått en del nyförvärv, till exempel Marita Gerdtsson och Linda Green, som håller en hög nivå.

I första halvlek hade Håkanstorp ett stort bollinnehav utan att skapa någon direkt farlighet. Det gjorde däremot vi, och på en utav våra kontringar gjorde Theresé Lövqvist 0-1, som för övrigt var riktigt vass. Malin Engelbrecht och Karin Caesar kompletterade varandra bra som mittlås.

I andra halvlek jämnade vi ut spelet, och fortsatte att skapa målchanser, bland annat hade Sandra Möller ett skott i ribban. Sandras inhopp var verkligen med mersmak, och hon kommer mer och mer in i hur vi spelar.

Tyvärr drabbades Ida Johansen utav en knäskada, där knäskålen hoppade ur led, samt att menisken och inre ledbandet kan vara skadat, vilket hon får reda på om två veckor. Vi hoppas att det inte är för allvarligt, både för Ida och för laget.

Håkanstorps BK – IFK Malmö 1-1 (0-1)

Arena: Rosengårds Norra IP
Mål: 0-1 (36) Theresé Lövqvist, 1-1 (59) Linn Olsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Karin Caesar
Malin Engelbrecht
Frida Ivehed

Emelie Jansson
Ida Rahn Johansen
Anna Arnesson

Jenny Malmström
Theresé Lövqvist
Emelie Andersson

Avbytare

Malin Tufvesson (Emelie Andersson 29)
Carolina Videla (Emelie Jansson 56)
Sandra Möller (Ida Rahn Johansen 67)
Emma Skatka
Matilda Johansson