Ett mål räckte för P91-1

Långtifrån något skönspel. Men det blev i alla fall seger för IFK Malmös P91 i premiärmatchen i Skåneserien grupp C. Rörsjöstadens IF 1 stred på bra i 60 minuter, men fick slutligen ge sig mot "gulingarna", som kunde vinna med matchens enda mål.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Det märktes verkligen att det var premiär. Flera av mina spelare var mycket nervösa och det var kanske lite därför som vi inte riktigt fick igång vårt spel. Fortsätter vi att spela som vi gjorde i första halvlek kommer vi definitivt inte att ha med toppstriden att göra.

Om vi ska kunna uppfylla vår målsättning att vinna serien måste det till betydligt bättre takter. Andra halvlek gick också något bättre, då vi hade en bra rörelse och killarna kom ut med inställningen att vinna matchen till varje pris, men ändå saknades en del.

Ska man se på matchen som helhet, var det inte många som kom upp i normal klass. Men jag tycker ändå att två spelare gjorde sig förtjänta av extra beröm, målskytten Saiid Zadran och Walid Shams som var ganska duktig på mittfältet.

IFK Malmö 1 – Rörsjöstadens IF 1 1-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Mounir Farraj, Malmö
Mål: 1-0 (29) Saiid Zadran
Varningar: Manar Ali (IFK)

IFK MALMÖ (3-5-2)

Fadi El Kayed

Yehia Abed El Rehman
Tom Stensson
Manar Ali

Walid Shams
Boris Hrncic
Saiid Zadran
Mateo Mandic
Ernesto Magaljas

Hamodi Hotait
Hicham Ali

Avbytare

Ibrahim Abutaq
Josef Ahmad
Michael Lindén
Robel Geresus
Daniel Sjölin (målvakt)