Tre mål av Maxhuni i P90-1

Det blev inte mer än 3-1 för IFK Malmös P90-1 mot Hässleholms IF i lördagens premiärmatch i i P15 Skåne grupp A. 3-1 kan tyckas som ett bra resultat för att vara första matchen, men tränaren Josip Lukic hade räknat med både fler mål och bättre spel.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Visst vann vi de flesta duellerna, men det var inte så stor skillnad mellan lagen som jag hade förväntat mig. Jag hade trott att de skulle vara betydligt sämre än vad de var, men stundtals rullade de faktiskt boll riktigt bra.

Det som avgjorde till vår fördel var istället att vi var lite bättre, lite starkare i en del moment ute på planen. Vårt försvar släppte som vanligt inte igenom många bollar och för en gångs skull var vi också effektiva framåt.

Även om segern var ganska så säker, de gjorde inte sitt 1-3-mål förrän på slutet, finns det en hel del att slipa på spelmässigt. Både killarna och jag vet att vi kan prestera bättre än vad vi gjorde i dagens match.

Hässleholms IF 1 – IFK Malmö 1 1-3 (0-1)

Arena: Österås IP
Domare: Johan Fredriksson, Tyringe
Mål: 0-1 (12) Demokrat Maxhuni, 0-2 (48) Demokrat Maxhuni, 0-3 (67) Demokrat Maxhuni
Varningar: Mattias Folkeson, Roland Levay (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino
Omar Aouida

Senad Habibovic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ahmed Nemer
Mattias Folkeson
Rebar Ali
Chaib Yanar (målvakt)