Ovisst om formen i Lund

På söndagen spelar Lunds BK sin första seriematch för året då IFK Malmö kommer på besök till Klostergårdens IP. Men det är inte bara frid och fröjd inför premiären. LBK har haft en strulig vår och tränaren Dan Kanter vet ännu inte riktigt var laget står.

Truppen: Fredrik Aronsson, Marcus Dubré – Marcus Winqvist, Pontus Jarnlo, Tim Strömberg, Andreas Stridh, Daniel Ormelius, Henrik Jannborg, Johan Blomberg, Lars-Göran Algebo, Henrik Danielsson, Thomas Martinsson, Jörgen Nilsson, Bnar Akram, Martin Andersson, Martin Arnoldsson.

Aktuellt: Ett antal nyckelspelare i Lunds BK är skadade och kommer att vara borta i 2-3 veckor. Det handlar om Johannes Blomstrand och Johan Friberg (båda framsidan av låret), samt Andreas Nilsson som är knäskadad.

Till dessa ska läggas Fredrik Karlsson som missar premiären mot IFK Malmö då han är bortrest. Dessutom är Marcus Thulin långtidsskadad och lär inte vara tillbaka förrän lagom till höststarten i början av augusti.

Dan Kanter, tränare i Lunds BK: Vi har lite småskavanker här och där även på en del av de spelarna som är i 16-mannatruppen. Det är framförallt av den anledningen som vi inte kan lämna något annat än en trupp.

Trots allt måste jag ändå vara hoppfull inför söndagens match mot IFK Malmö. Vi har ett ungt och bra lag som nog ska kunna hävda sig väl. För även om försäsongen har varit lite strulig har vi i grund och botten ett bra lag.

Ska jag vara ärlig är det svårt att säga hur man ska tolka vår försäsong. Många skador och dylikt gör att den inte är så lätt att mäta. Då vi mest har mött division 3-lag och några dåliga division 2-lag vet vi inte riktigt var vi står.