Den första omgången i division 2 Södra Götaland bjuder på ett riktigt klassiskt derby. På Klostergårdens IP tar nämligen Lunds BK emot IFK Malmö. En match där "di gule" kan spela utan att ha någon som helst press på sig.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Ali Jasim, Nana Piesie.

Aktuellt: Det blir ett riktigt starkt U-lag i måndagens premiärmatch mot Tomelilla IF. Spelare som Migjen Shaqiri och Valon Shkuliq är inte ens uttagna i A-lagets 16-mannatrupp mot Lunds BK och på A-bänken finns ännu fler starka kort.

Frånvaron av mittfältaren/anfallaren Migjen Shaqiri i truppen är i sig inte oväntad. Efter att han gått och stukat foten under förra helgen har det fram tills igår (läs fredag) endast varit vila.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Det ska bli spännande att äntligen komma igång för det är detta som vi har tränat för sedan januari. Att vi sedan är nederlagstippade av många är bara skönt.

Få räknar med oss och därför kommer att vi att kunna spela avslappnat. Jag tror att det är många som kommer att bli överraskade av våra ungdomar. Men det gäller att vi är beredda på att jobba hårt i 90 minuter.

Lunds BK är ett välorganiserat lag som alltid arbetar hårt under hela matchtiden. De använder sig som vanligt av ett 4-4-2-system och har liksom vi många unga och motiverade spelare.