Under fjolåret tog IFK Malmö hand om fyra av de sex poängen mot Lunds BK. Någon upprepning av det fina facitet blir det inte i år. Det stod klart redan efter årets första omgång i Södertvåan där Krubban vann med fullt rättvisa 2-0.

Kanske var det inte något direkt skönspel som det bjöds på Klostergårdens IP denna söndagseftermiddag i april. Men som vanligt lagen emellan blev det en kamp över 90 minuter plus stopptid.

– Deras mål kom på två långskott, men de var också aggressivare än vad vi var. Om de såg ut att vara snäppet vassare än oss idag (läs söndag), så berodde det inte på något annat än aggressiviteten, summerade IFK-tränaren Anders Grimberg till ifkmalmo.com.

Det där med stopptid verkade vissa spelare ta ordagrant. Åtminstone nästan. För det var inte mer än tre minuter kvar av ordinarie matchtid då det verkligen hettade till. IFK:s Fisnik Alaj åkte ut efter att ha hamnat i gräl med LBK:s Tim Strömberg.

En grov utvisning som lär leda till flera matchers avstängning:
– Detta var faktiskt tredje gången i rad som jag åkt på utvisning med mina lag här på Klostergården. 2001 hände det med IFK Trelleborg efter 25 sekunders spel, ifjol åkte vi på en direkt i andra och så då årets, kommenterade Anders Grimberg.

Som om det för IFK Malmös del inte var tillräckligt eländigt med premiärförlusten och utvisningen, så åkte man även på en skada. Högerbacken Ali Jasim togs hårt och fick linka av i slutet av första halvlek med en stukning i fotleden.

Ali Jasim kommer därmed att missa det svåra hemmamötet med Ängelholms FF på lördag. Längre än att det skulle ta någon vecka för Jasim att bli frisk ville inte Anders Grimberg spekulera.

– Det är bara att hoppas på att det går så snabbt som möjligt. Ali Jasim är duktig och det var otur att han skulle få ta så många smällar och dessutom bli skadad, konstaterade IFK Malmö-tränaren.

Annars var det en ganska torftig match att se på som åskådare. Framförallt i den första halvleken då det skapades väldigt lite målchanser och passningsspelet inte var mycket att hurra över.

Något bättre blev det i inledningen av andra halvlek. IFK Malmö såg ut att ha tagit över matchen efter att Lunds BK vunnit den första på poäng. Zoran Jovanovic var framme vid ett tillfälle, vände bort en back och försökte lyfta bollen över målvakten.

– Men målvakten sträckte sig och fick tag i bollen. Vi fick kanske lite för bra skott, de var för raka helt enkelt. Bättre om det blivit lite skruv och överraskat motståndarna, menade Anders Grimberg.

Nu var det givetvis inte så enkelt. Undantaget den första kvarten i andra så hade inte IFK Malmö mycket till chanser. Kenneth Gustavsson hade visserligen ett friläge lite senare, men då var det nästan för sent. Lund ledde då med 2-0 och nio minuter kvar.

Krubbans båda mål kom under tre minuter i mitten av halvleken. Det första ett skott från 25 meter av Eslövs BK-förvärvet Jörgen Nilsson och det andra ett skott utifrån av Tom Hansson, som via stolpen helt ställde IFK Malmö-målvakten Joakim Moberg.

– Joakim kunde inte göra så mycket vid det andra målet. Vi får istället skylla oss själva. Våra anfall var för korta för att de skulle ge utdelning den här gången. Lund hade en riktigt stabil backlinje.

IFK Malmös försvarsspel var det heller inget större fel på. Robert Kjellin, matchens bäste IFK:are och Jörgen Svensson, bildade ett stabilt mittlås. Joakim Moberg var också klart godkänd denna premiärafton.

Bristerna fanns istället på mittfältet där flera av spelarna inte hade någon av sina bättre dagar. Uppspelen till anfallarna var för omständliga och när de väl kom rätt fram var det sällan i rätt tid för att det skulle bli någon farlighet.

– Vi får väl istället trösta oss med att det ännu återstår 21 omgångar och många härliga poäng att spela om. Jag hade gärna sett att vi hade fått åtminstone en poäng med oss från Lund, men nu får vi se till att vinna mot Ängelholm, avslutade Anders Grimberg.

Hometeam: LUNDS BK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 2-0
Arena: Klostergårdens IP
Crowd: 474
Referee: Roger Persson, Kristianstad, Håkan Ringström, Kristianstad, Martin Cyganik, Kristianstad
Goal: 1-0 (67) Jörgen Nilsson, 2-0 (69) Tom Hansson
Homewarning: Martin Andersson
Home sent of: –
Homempv: Henrik Jannborg
Awaympv: Robert Kjellin
Hometeam Squad: Fredrik Aronsson

Andreas Stridh
Tim Strömberg
Pontus Jarnlo
Marcus Winqvist

Tom Hansson
Lars-Göran Algerbo
Henrik Jannborg
Johan Blomberg

Jörgen Nilsson
Henrik Danielsson
Hometeam Sub: Martin Andersson (Johan Blomberg 72)
Bnar Akram (Lars-Göran Algerbo 84)
Martin Arnoldsson
Thomas Martinsson
Marcus Dubré (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Blerim Mullici
Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson

Nana Piesie
Zoran Jovanovic
Awayteam Sub: Mahmod Khattab (Ali Jasim 39)
Daniel Jovanovic (Nana Piesie 67)
Fisnik Alaj (Blerim Mullici 78)
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)