Det är inte precis något lätt inledningsprogram som IFK Malmö har fått i Södertvåan. Efter 0-2-förlusten i premiären borta mot Lunds BK väntar en av seriefavoriterna, Ängelholms FF, på hemmaplan i omgång 2.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Daniel Jovanovic, Valon Shkuliq, Nana Piesie.

Aktuellt: Högerbacken Ali Jasim fick ta emot många smällar i seriepremiären borta mot Lunds BK. En av dem tog så illa att han stukade ena fotleden och tvingades av banan redan efter 39 minuters spel. Något spel mot Ängelholms FF blir det inte.

En som av helt andra skäl inte kan vara med mot Ängelholm är Fisnik Alaj. 20-åringen betedde sig en aning illa mot LBK:s Tim Strömberg och fick syna det röda kortet av domare Roger Persson. Hur många matchers avstängning det blir återstår att se.

Nya i truppen för Ali Jasim (skadad) respektive Fisnik Alaj (avstängd) är Migjen Shaqiri och Valon Shkuliq. Således en spelare mindre i backuppsättningen, men flera plus vad beträffar mittfältet/anfallet.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi är väldigt revanschsugna efter förlusten senast mot Lunds BK och ska göra allt som står i vår makt för att få upp aggressiviteten över hela planen.

Ängelholms FF har skiftat spelsystem inför den här säsongen. Tidigare har de för det mesta kört med 4-3-3, men tränare Peter Lenell, har gått över till 4-4-2. Laget har en rätt hög medelålder och därmed också många rutinerade spelare.