Makolli avgjorde för P90-1

Den långa segersviten såg ut att stanna vid elva matcher. Men med en dryg minut kvar dök mittbacken Valon Makolli upp och fixade 3-2 till IFK Malmös P90-1 i fredagens match mot Kristianstads FF i Skåneserien grupp A. Den tolfte raka segern i seriesammanhang.

Miroslav Lausev, fystränare för IFK Malmös P90:

Jag ska väl först och främst erkänna att vi hade en del tur som fick tre poäng med oss från dagens match. Inget lag har som Kristianstads FF lyckats pressa oss så långa stunder som de gjorde i den här matchen.

Vi hade kanske fyra-fem målchanser på hela matchen och gjorde ändå tre mål. Så effektiva brukar vi inte alls vara, men som sagt vi hade en del tur och det ska bra lag ha. För ska jag vara ärlig trodde jag inte att Kristianstad skulle vara så bra som de var.

Deras nummer nio var riktigt duktig och vi fick sätta Ali Burrniku för att markera honom. För att samtidigt vinna mittfältet tvingades vi ha fem man där under stora delar av matchen. Demokrat Maxhuni var emellanåt helt ensam på topp.

Men vi kunde ändå till slut bärga ännu en vinst, den tolfte raka, efter att ha forcerat in segermålet i slutminuterna. En härlig kämpaseger, där bland annat Ali Burrniku gjorde ett riktigt kanonjobb.

IFK Malmö 1 – Kristianstads FF 3-2 (2-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Magnus Jarlebratt, Malmö
Mål: 1-0 (5) Demokrat Maxhuni, 2-0 (18) Demokrat Maxhuni, 3-2 (79) Valon Makolli
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino
André Sjöholm

Senad Habibovic
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Eleftherios Bolis
Maher Touhami
Mattias Folkeson
Omar Aouida
Rebar Ali