Efterlängtad seger för IFK Malmö

Upplösningen av söndagens match i Södertvåan mellan Högaborgs BK och IFK Malmö blev nästan lite onödigt spännande. "Gulingarna" styrde och ställde helt efter pausen, men avgörandet lät vänta på sig.

Det var inte förrän det var tre minuter kvar av ordinarie matchtid som ex-TFF:aren Kenneth Gustavsson kunde nicka in 2-1-målet. En fullträff som gav IFK Malmö den första trepoängaren i årets serie.

– Skönt att äntligen få känna segerns sötma igen. Det var ganska trist att förlora både mot Lunds BK och Ängelholms FF, så den här vinsten satt perfekt, kommenterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Fredagens nötande av olika hörnvarianter på träningen skulle visa sig ge resultat redan mot Högaborgs BK. Segermålet kom nämligen efter en hörna av Zoran Jovanovic, där Kenneth Gustavsson höll sig väl framme med pannan.

Dessförinnan hade Gustavsson kvitterat till 1-1, efter en målvaktsretur, nio minuter in på den andra halvleken. Ett mål där Daniel Jovanovic arbetade sig fram till ett friläge, som HBK-målvakten Stojan Lukic räddade, men sedermera inte kunde hålla.

– Onödigt att det skulle dröja så länge, men Kenneth Gustavsson var väl värd att få avgöra. Han visade ett härligt djävlar anamma och var en av våra bästa spelare i dagens (läs söndagens) match, sade Anders Grimberg.

Även om IFK Malmö hade ett ganska klart spelövertag i andra halvlek så var Högaborg aldrig ofarligt på något sätt. De snabba omställningarna ställde gång på gång IFK-försvaret på svåra prov.

– De hade ett omställningsspel som gjorde oss rädda för att förlora. På det sättet blev vi kanske lite passiva i avsluten, men huvudsaken var att det ordnade upp sig och att vi slutligen också kunde vinna.

Många var det som gjorde en bra match i IFK Malmö. Debuterande högerbacken, Azeem Razwan, hade inte många fel på sitt konto och fick kvittera ut det högsta betyget, MVG (Mycket väl godkänd).

Superlöftet Zoran Jovanovic var briljant och given som matchens lirare i bortalaget. Samma pris i Högaborg var inte lika självklart, men gick ändå till målvakten Stojan Lukic, som hade ett par högst kvalificerade räddningar.

– Nu har vi gjort två riktigt bra matcher på raken, varav en vinst, och det skulle vara härligt om vi även kunde få följa upp med en seger i nästa match mot Laholms FK, avrundade IFK Malmö-tränaren Anders Grimberg.

Hometeam: HÖGABORGS BK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-2
Arena: Harlyckans IP
Crowd: 210
Referee: Rickard Ljungblad, Vellinge, Andreas Ekberg, Lund, Jonas Ljungberg, Landskrona
Goal: 1-0 (45+2) Nathaniel Winkel, 1-1 (54) Kenneth Gustavsson, 1-2 (87) Kenneth Gustavsson
Homewarning: Zlatko Ristevski
Home sent of: –
Homempv: Stojan Lukic
Awaympv: Zoran Jovanovic
Hometeam Squad: Stojan Lukic

Jacob Gudiol
Fredrik Dupont
Vlado Reljanovic
Markus Johannesson

Mani Mozzafari
Per Jacobsson
Patrik Bjurenståhl
Zlatko Ristevski

Daniel Waldh
Nathaniel Winkel
Hometeam Sub: Hesam Rajabieh-Fard (Nathaniel Winkel 76)
Martin Olsson (Markus Johannesson 89)
Khosro Panah
Reda Chahrour
Nikola Stojilkovic (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Azeem Razwan
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Blerim Mullici
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Daniel Jovanovic

Nana Piesie
Zoran Jovanovic
Awayteam Sub: Migjen Shaqiri (Nana Piesie 63)
Mahmod Khattab (Daniel Jovanovic 76)
Haris Xhemajli (Blerim Mullici 88)
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)