IFK Malmö väntar på första segern

Det mesta såg bra ut för IFK Malmö i den senaste matchen mot Ängelholms FF. Enda plumpen i protokollet var att det blev noll poäng istället för tre. Med den insatsen i färskt minne bör "gulingarna" ha en god chans att vinna söndagens match mot Högaborgs BK.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Daniel Jovanovic, Azeem Razwan, Nana Piesie.

Aktuellt: Det blev totalt tre matchers avstängning för IFK Malmö-anfallaren Fisnik Alaj. Förutom den obligatoriska avstängningen som han avtjänade mot Ängelholms FF, missar han matcherna mot Högaborgs BK och Laholms FK.

Ytterligare någon veckas vila är att vänta för högerbacken Ali Jasim. 17-årige Jasim som stukade fotleden i premiären borta mot Lunds BK har fortfarande så ont att det inte går att träna. Enda ändringen i truppen är att Azeem Razwan ersätter Valon Shkuliq.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi möter ett ungt lag, som liksom vi har blivit av med många av de mer rutinerade spelarna. Men vi måste ändå vara försiktiga. De har nämligen många snabba spelare så det gäller att inte bli övermodiga.

Men trots allt är vi i en spelmässigt god form, vilket vi inte minst visade senast mot Ängelholms FF. Även om vi förlorade så gjorde vi en riktigt bra match och det ska vi ta med oss när vi nu ska göra allt för att vinna i Helsingborg.