Omgång 4: Inga kryss denna vecka

Ett steg i rätt riktning, ett ynka rätt från föregående vecka fördubblades till två i den senaste omgången. Hässleholms seger och krysset mellan Laholm och Höllviken räddade mig från en total förnedring. Men självklart är två rätt ingen godkänd utdelning.

Det enda glädjande i förra omgången var väl att jag hade fel på IFK Malmös match. Det såg länge och väl ut att blia oavgjort på Harlyckan. Kenneth Gustavsson ville dock annat och såg med sitt sena 2-1-mål till att IFK Malmö tog årets första trepoängare, i ett viktigt skede.

En tredje raka lusing hade inte "di gule" mått bra av. Nåväl, den här veckan har jag hur som helst bortsett från krysset, rätt eller fel? Ja, det vet vi tisdagskväll när mötet mellan IFK Malmö och Laholm avrundar den fjärde omgången.

Torsdag 5/5

16:00 VMA IK – Kristianstads FF 2
Svenska Spel*: 1: 3.10 X: 3.35 2: 1.60

Kommentar: VMA har visserligen samlat ihop en poäng, men lagets måltorka består. Nykomlingen har nu spelat tre matcher utan någon nätmusik. Kristianstad har väl heller inte övertygat direkt. KFF är dock ett bättre lag i grunden och jag håller laget som knapp favorit i det nordostskånska derbyt.

Lördag 7/5

15:30 Bunkeflo IF – Högaborgs BK 1
Svenska Spel: 1: 1.35 X: 3.80 2: 4.10

Kommentar: Bunkeflo imponerar stort. Sex poäng och 8-1 i målskillnad på de båda senaste omgångarna. Saken görs inte sämre när det är Lunds BK och Ängelholm som har stått för motståndet. Målfesten fortsätter förmodligen mot ett Högaborg som lär få återvända poänglöst hem till Helsingborg.

Söndag 8/5

15:00 Helsingborgs Södra BIS – Ängelholms FF 2
Svenska Spel: 1: 2.50 X: 3.10 2: 1.90

Kommentar: Ännu en match av klar derbykaraktär. Södra vann lite överraskande mot Lunds BK i måndags. Men mot Ängelholm får laget det jobbigt. Har svårt och se att topptippade ÄFF förlorar två matcher i rad.

16:00 Höllvikens GIF – IFK Hässleholm 2
Svenska Spel: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: En match som egentligen borde helgarderats. Höllviken har fått en tung inledning och är i ett akut poängbehov. Men det lär bli svårt mot ett försvarsstarkt Hässleholm. Förmodligen lär det bli en målsnål tillställning, 0-1?

17:00 IFK Värnamo – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: Värnamo är ett stort utropstecken så här långt, en reaktion kan dock snart infinna sig. Men inte mot Lunds BK, ett lag som tycks vara långt ifrån formen för stunden, så vida inte "Krubban" skulle slå ut Norrköping ur Svenska Cupen vill säga. Dessa rader skrivs nämligen timmarna innan det mötet.

Tisdag 10/5

19:00 IFK Malmö – Laholms FK 1
Svenska Spel*: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: IFK Malmö fick en rejäl portion självförtroende efter segern mot Högaborg. Tar laget med sig den andra halvleken från den matchen finns där goda utsikter till att det blir en ny trepoängare mot gästande Laholm. Någon gång lär ju hallänningarna springa på en mina.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).