Domsluten var knappast till någon fördel för IFK Malmö i tisdagens viktiga match mot Laholms FK i Södertvåan. Två straffar, en utvisning och tre gula kort bestraffades "di gule" med av domare Klas Karlsson från Johannishus.

Men trots detta var det (o)logiskt nog IFK Malmö som drog det längsta strået. Med tio man på planen i över femtio minuter stod "gulingarna" för en heroisk insats och tog hem segern med 2-1 för andra matchen i rad.

– Vi får två billiga straffar och en utvisning emot oss och ändå kan vi vinna med 2-1. Det är strongt gjort och ger givetvis självförtroendet ytterligare en skjuts uppåt, konstaterade en nöjd Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det hela började egentligen på bästa sätt för IFK Malmö. När Kenneth Gustavsson dök upp vid bortre stolpen och nickade in 1-0 på Martin Abrahamssons hörna hade det inte gått mer än drygt tio minuter.

För Gustavsson var det den fjärde fullträffen på lika många matcher i årets Södertvåa. Det borde även ha blivit ett femte mål mot Laholm, men friläget tio minuter senare avslutades med ett skott rakt på Laholm-målvakten Joakim Wulff.

Så långt var allt egentligen helt okej även om domare Klas Karlsson hade börjat vifta med korten långt tidigare. Såväl Peter Andersson i Laholm och Nana Piesie i IFK Malmö var varnade innan det hade gått en kvart av matchen.

Med matchen inne i den 24:e minuten drog Jörgen Svensson ner LFK:s Kalle Genberg. Solklar straff om det verkligen hade varit så. Men Genberg föll lätt utan någon vidare beröring. Straffen satte han i vilket fall hur säkert som helst fram till 1-1.

– Han sökte kroppskontakt för att sedan ramla. Det såg mycket billigt ut. Bara några minuter tidigare hade han försökt filmat sig till en straff, men då såg inte domaren det, menade Anders Grimberg.

Det skulle hetta till riktigt ordentligt med bara några minuter kvar till pausen. Först rök Laholms FK:s David Eriksson ihop med IFK:s lagkapten Martin Abrahamsson nere vid ena kortlinjen med gult kort till båda som påföljd.

Ögonblicket senare var samme Eriksson på nytt inblandad. Den här gången fick han enligt domare Karlsson en armbåge i ansiktet av Zoran Jovanovic. Fram med det röda kortet och ut med Zoran som kan vänta sig några matchers avstängning.

– Enligt Zoran smällde han bara till mot axeln och Laholm-spelaren lade sig ner. Det var tydligen heller inte så farligt för efter att ha legat i gräset några minuter så reste han sig upp igen, sade IFK-tränaren.

Med bara tio spelare kvar på banan fortsatte IFK Malmö att spela bra. Visst blev det en aning nervöst när Laholm kontrade, men den värsta stormen uteblev då det istället var "gulingarna" som skapade det mesta.

Martin Abrahamsson var igenom och missade två frilägen. Ett där en Laholm-spelare räddade på mållinjen och ett där skottet gick strax över. Dessutom sköt Mahmod Khattab utanför efter att ha dribblat av tre motståndare.

Mellan IFK-chanserna blev Kalle Genberg på nytt fälld (?) av Jörgen Svensson med ännu en straff som följd. IFK Malmö-målvakten Joakim Moberg läste dock straffen rätt, gick till vänster och räddade till hörna.

– Den här straffen kan jag inte riktigt uttala mig om, men den var väl inte självklar den heller, funderade Anders Grimberg. Men kul för Moberg att få ta den efter en även för övrigt alldeles utmärkt match av honom.

När matchklockan närmade sig den 80:e minuten signalerade Anders Grimberg för ett byte. Migjen Shaqiri skulle in och Nana Piesie ut. Kanske tur för IFK Malmö att bytet dröjde någon minut extra.

För strax innan tog sig Kenneth Gustavsson förbi två spelare och fick på ett precist inlägg fram till Nana Piesie. IFK-anfallaren som efter vilan var bäst av alla, passade på att kröna sin fina insats, med att peta in 2-1-målet.

– Vi hade en stark tro att det skulle kunna gå trots tio man. Och när killarna sedan vågade hålla i och vårda boll, trots trötthet, så kan jag inte tycka att det är annat än fantastiskt starkt gjort, sade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: LAHOLMS FK
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 413
Referee: Klas Karlsson, Johannishus, Håkan Ringström, Kristianstad, Daniel Böcker, Munka-Ljungby
Goal: 1-0 (11) Kenneth Gustavsson, 1-1 (24) Kalle Genberg (straff), 2-1 (79) Nana Piesie
Homewarning: Martin Abrahamsson, Migjen Shaqiri, Nana Piesie
Home sent of: Zoran Jovanovic
Homempv: Nana Piesie
Awaympv: Jonathan Jacobsson
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Azeem Razwan
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Blerim Mullici
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Daniel Jovanovic

Nana Piesie
Zoran Jovanovic
Hometeam Sub: Mahmod Khattab (Blerim Mullici 46)
Migjen Shaqiri (Nana Piesie 80)
Haris Xhemajli (Daniel Jovanovic 87)
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Wulff

Mattias Bengtsson
Peter Andersson
Miki Matic
David Eriksson

Jonathan Jacobsson
Kalle Lindgren
Daniel Wiberg
Mattias Hed

Kalle Genberg
Besart Mazreku
Awayteam Sub: Martin Caster (Mattias Bengtsson 81)
Johan Gren
Kim Einarsson
Petter Gustafsson
Markus Johansson (målvakt)