Årets första kamratderby för IFK Malmö

En plats bland de fyra främsta ligger klart inom räckhåll för IFK Malmö inför måndagens match i Södertvåan mot kamratkollegan från Hässleholm. Visar "di gule" samma höga moral som mot Laholms FK kan bara det komma att räcka långt.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Azeem Razwan, Nana Piesie.

Aktuellt: På fyra spelade matcher i Södertvåan har IFK Malmö redan hunnit dra på sig två grova utvisningar. Anfallaren Fisnik Alajs utvisning i premiäromgången mot Lunds BK följdes upp av ett rött kort på Zoran Jovanovic mot Laholms FK.

Det innebär att de båda skiftar plats med varandra mot IFK Hässleholm. Fisnik Alaj är tillbaka efter totalt tre matchers avstängning och Zoran Jovanovic påbörjar sin i väntan på beslut om antal matcher.

Högerbacken Ali Jasim skulle i onsdags ha gjort sin första match efter fotledsskadan han drabbades av mot Lunds BK. Men det blev inget U-spel mot Bunkeflo IF, då Jasim åter kände av sin skada.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Detta är en riktigt inspirerande match mot ett förmodat topplag. Det ska bara bli kul att mäta sina krafter mot ett mycket starkt IFK Hässleholm.

Vi har hög moral i laget så Hässleholm skall definitivt inte ta ut någon seger i förskott. För vår del gäller det att vi tar med oss det fina spelet från de senaste matcherna och den kämpaglöd killarna visade efter utvisningen mot Laholm.