Utvisning förstörde för IFK Malmö

Med tio man på planen och en oerhört hög moral lyckades IFK Malmö vinna förra tisdagens hemmamatch mot Laholms FK. Samma visa var det i måndagens kamratderby mot IFK Hässleholm, men där blev det förlust med 0-1.

Efter fem spelade omgångar i Södertvåan har IFK Malmö drabbats av tre utvisningar. Två har kommit strax före pausvilan och en i slutskedet av matchen mot Lunds BK. Mot IFK Hässleholm åkte Karim El hage ut med en minut kvar av första halvlek.

– Ytterligare en simpel utvisning. Den här var ännu värre än Zoran Jovanovics i förra omgången. Trist att förlora på det här sättet, kommenterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Utvisningen kom efter en 50-50-situation. Karim El hage höll helt enligt regelboken schysst fast sin motståndare. Domaren Conny Jacobsson från Ljungbyholm tyckte dock annorlunda och drog först fram det gula för att sedan även hala fram det röda kortet.

– Förklaringen var att han höll fast sin motståndare, men att döma utvisning för det är helt ofattbart. Då skulle det nästan bli utvisning i varenda match. Dessutom var även det första gula kortet tveksamt, menade Anders Grimberg.

Nu var det givetvis inte så enkelt att IFK Malmö tvunget skulle ha vunnit matchen om man varit fullt manskap på planen. En stolpträff av Hässleholms David Hansson var det bästa i chansväg fram till utvisningen.

Sanningen att säga kändes det inte som om något av lagen skapade något vidare framåt. IFK Hässleholm hade mycket bollinnehav, men skottet i stolpen, samt ett och annat distansskott var allt. Närmast för IFK Malmö var en kanon från 35 meter.

– Vi kom till korta i anfallen idag (läs måndag), men vi hade medvetet satsat lite defensivare. Vårt mål var att göra det trångt för dem och ta vara på våra målchanser, en taktik som sånär lyckades, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Det skulle dröja 77 minuter (exklusive stopptid) med en man mindre på banan innan IFK Malmö släppte in ett baklängesmål. Målet som kom i den 68:e minuten genom förre Falkenbergs FF-spelaren, Daniel De Stefano, blev också matchens enda.

Ett mål som kom lite snöpligt för bortalaget. Bara en knapp halv minut tidigare hade IFK Malmö nämligen haft en jättechans att ta ledningen i röran framför mål, efter en frispark av Daniel Jovanovic.

– När man är en man kort är det ännu viktigare att få första målet. Jag tycker att vi hade varit värda att få åtminstone en poäng med oss, konstaterade IFK-tränaren. Fantastiskt att vi kan göra en sådan fin laginsats ännu en gång.

Förutom segermålet kom Hässleholm aldrig någon vart i sina anfallsförsök. Jörgen Svensson och Robert Kjellin, mittbacksparet, var hur stabila som helst, liksom målvakten Joakim Moberg.

Sista försöket att få till en kvittering var nära att ge utdelning för IFK Malmö. På stopptid rusade hela laget, inklusive målvakten, Joakim Moberg, upp på en hörna. Högst upp av alla var 181 centimeter långe Moberg som inte var långtifrån att näta.

– Mobergs nick gick bara strax över ribban. Synd att vi inte fick in bollen, det var verkligen inte långt borta. Men vi får ta och vinna nästa match mot Höllviken istället, avrundade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK HÄSSLEHOLM
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-0
Arena: Österås IP
Crowd: 353
Referee: Conny Jacobsson, Ljungbyholm, Martin Cyganik, Kristianstad, Mats Olsson, Kristianstad
Goal: 1-0 (68) Daniel De Stefano
Homewarning: Johan Persson, Peter Olsson
Home sent of: –
Homempv: Daniel De Stefano
Awaympv: Robert Kjellin
Hometeam Squad: Joel Ringström

Martin Nilsson
Mikael Dahlgren
Peter Olsson
Jesper Westerberg

Daniel De Stefano
Alexander Söderberg
Johan Persson
Andreas Nilsson

Henrik Edfors
David Hansson
Hometeam Sub: Robert Drwiega (David Hansson 62)
Burim Rexhepi
David Eek
Niclas Fischer
Stefan Paulsson (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Azeem Razwan
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Daniel Jovanovic
Haris Xhemajli
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Mahmod Khattab

Nana Piesie
Awayteam Sub: Migjen Shaqiri (Haris Xhemajli 52)
Blerim Mullici (Daniel Jovanovic 76)
Fisnik Alaj (Nana Piesie 82)
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)