För omständigt i IFK Malmö

Det blev oavgjort, 1-1, för IFK Malmö i den svåra bortamatchen mot DBK Vången. Efter att Johanna Gustavsson gett "gulingarna" ledningen i den 35:e minuten, kvitterade Vången genom Louise Lundh då det endast återstod två minuter att spela.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Trots ett massivt spelövertag, slutade matchen 1-1. I det sista avslutningsmomentet är vi på tok för omständiga och gör det alldeles för svårt för oss själva. Där har vi något som vi måste jobba på stenhårt inför nästa helg, då GOF IF kommer på besök.

Fast att vi har spelare som är bortresta, skadade och sjuka, spelar vi en riktigt fin fotboll. Johanna Gustavsson gjorde inte bara ett mål, utan även sin bästa insats för året. Det här var ingen förlust, utan det här gav oss en poäng som gjorde att vi avancerade en placering i tabellen.

DBK Vången – IFK Malmö 1-1 (0-1)

Arena: Oxievångs IP
Domare: Thommy Ohlsson, Malmö
Mål: 0-1 (35) Johanna Gustavsson, 1-1 (88) Louise Lundh
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Hanna Svendsen
Ida Rahn Johansen
Malin Engelbrecht
Matilda Johansson

Johanna Gustavsson
Paulina Nyhlén
Anna Arnesson

Anna Hansson
Malin Tufvesson
Urszula Striner

Avbytare

Sandra Möller (Urszula Striner 53)
Carolina Videla (Anna Hansson 57)
Emma Skatka (Malin Tufvesson 72)
Hanna Nilsson (Anna Arnesson 79)