P90-1 förlorade i slutsekunderna

Det mesta gick helt enligt planerna för IFK Malmös P90-1 i lördagens match i P15 Skåne grupp A. Enda plumpen var att det blev förlust, 1-2, mot ett Lunds BK, som gjorde segermålet, då det endast återstod tio sekunder av matchen.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Trots att vi förlorade kan jag inte vara besviken på denna matchen. 1-1 hade visserligen varit ett rättvist resultat, då vi hade fyra missade frilägen, men vi gjorde två rejäla tabbar i försvaret som blev ödesdigra.

Vi gjorde annars en suverän första halvlek där vi borde ha tagit ledningen. Men istället var det LBK som fick 1-0 och vi kunde inte kvittera förrän det återstod tre minuter av matchen. Då slarvade vi på nytt och med tio sekunder kvar gjorde de segermålet.

Det var en tuff match, med många dueller och hård kamp ute på planen. Några efterslängar syntes dock inte till den här gången och alla lämnade matchen som kompisar, vilket måste ses som oerhört positivt.

Hos oss var det många som var duktiga, men det var en som utmärkte sig lite extra. Vår skyttekung Demokrat Maxhuni nätade på nytt och var ständigt giftig på topp, där han fick ta många löpningar.

IFK Malmö 1 – Lunds BK 1-2 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Zlatko Krsoski, Malmö
Mål: 1-1 (77) Demokrat Maxhuni
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Senad Habibovic
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino
André Sjöholm

Mattias Folkeson
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Ahmed Nemer
Mustafa Karim
Mustak Awad
Omar Aouida
Rebar Ali