U-laget vann mot Klagshamn

Efter två raka uddamålsförluster, 1-2, tog IFK Malmös U-lag rejäl revansch då man besegrade IFK Klagshamn med solklara 3-0 i måndagens match i reservlagsserien division 1 Södra Skåne. Detta trots att man fick Blerim Mullici utvisad i början av andra halvlek.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Från start försökte vi verkligen rulla boll på marken och ha tålamod i vårt anfallsspel. Dessutom gjorde vi allt för att spela på de spelarna som hade mest fart. För ovanlighetens skull var vi också effektiva i våra avslut.

Efter utvisningen på Blerim Mullici, som kom i början av den andra halvleken, fick vi delvis byta strategi. Det gällde nu att vi koncentrerade oss för att inte tappa i organisation och kunna fortsätta spela disciplinerat.

Trots numerärt överläge lyckades de dock aldrig såra vår backlinje. Tvärtom var det vi som hittade luckor hos dem, vilka vi sedan inte var sena att utnyttja med två mål under matchens sista tjugo minuter.

IFK Klagshamn – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Klagshamns IP
Domare: Goran Milinkovic, Malmö, Johnny Babic, Malmö, Shaban Sylejmani, Malmö
Mål: 0-1 (35) Fisnik Alaj, 0-2 (70) Mohammed Al-Heich, 0-3 (80) Ahmed Tamim
Varningar: Blerim Mullici 2, Lirim Sali (IFK)
Utvisningar: Blerim Mullici (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Hajriz Maloki
Valon Muslijaj
Lirim Sali
Karim El hage

Paul Havn
Carl Holm
Jeton Krasniqi
Ahmed Tamim

Fisnik Alaj
Blerim Mullici

Avbytare

Henry Safi (Valon Muslijaj 46)
Rogelio Diaz (Karim El hage 55)
Edgardo Menjivar (Paul Havn 65)
Mohammed Al-Heich (Fisnik Alaj 68)
Nezir Mehmeti (målvakt)