Förra veckan blev väldigt skral vad antal rätta tipstecken beträffar. Noteringen var så pass skral att jag inte vill gå närmare in på den. Istället blir det att ta nya tag den här veckan. Där IFK Malmö får bära ett tungt favoritskap i hemmamötet med nykomlingen VMA.

Ett hyperintressant derby utspelar sig i Höllviken där GIF tar emot ett Bunkeflo som letar efter formen. Sedan är frågan om Kristianstad kan befästa sin serieledning. Laget åker till Helsingborg där Högaborg tar emot.

Lördag 28/5

15:00 Höllvikens GIF – Bunkeflo IF X
Svenska Spel*: 1: 1.95 X: 3.05 2: 2.45

Kommentar: Höllviken har etfter en trevande serieupptakt hittat formen. Med Bunkeflo är det precis tvärtom. När det handlar om derby vill som regel inget lag rätt gärna förlora, krysset ligger därmed nära till hands.

15:00 IFK Hässleholm – Helsingborgs Södra BIS 1
Svenska Spel*: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Borde vara ett av kupongens säkraste tecken. Ändå finns det all anledning att höja varningsflagg för den positiva nykomlingen Helsingborgs Södra, vars lag inryms av en hel del klasspelare.

15:30 Högaborgs BK – Kristianstads FF X
Svenska Spel: 1: 2.95 X: 3.30 2: 1.65

Kommentar: Kristianstad har lite otippat seglat upp i serieledning. Högaborg, är trots det utsatta tabelläget alltid lika nyckfullt. Jonas Wirmolas manskap är i kraftig poängnöd och grejar ett kryss hemma på Harlyckan.

15:30 IFK Malmö – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.45 X: 3.55 2: 3.60

Kommentar: En "måstematch" för IFK om inte nedflyttningsspöket ska göra sig allt för kännbart. VMA har fortfarande inte gjort mål. IFK i sin tur har fått lämna planen i de två senaste omgångarna utan nätkänning. Så det kan mycket väl bli en målsnål tillställning på lördag.

15:30 Laholms FK – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Värnamo har varit ett stort utropstecken så här långt in på säsongen och kan mycket väl utöka sin poängskörd i Laholm. Väljer dock att plita ned en etta på hallänningarna som bör ha en god chans att plocka tre poäng på sin hemmaplan.

Söndag 29/5

16:00 Ängelholms FF – Lunds BK 1
Svenska Spel: 1: 1.40 X: 3.65 2: 3.85

Kommentar: Någon gång måste Ängelholm leva upp till de högt ställda förväntningarna. Lunds BK på hemmaplan bör vara en lämplig uppgift för "lergöksstadens" stolthet att dryga ut poängskörden och på så vis haka på i toppstriden i den förhållandevis jämna tabellen.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).