P90-2 vann lätt

Mittfältaren Mattias Folkeson fick gå ner som mittback och gjorde det på ett alldeles utmärkt sätt. Med fyra mål från sin ovana position blev Folkeson bäste målskytt när IFK Malmös P90-2 besegrade IF Lödde 1 med hela 7-0 i P15 Sydvästra grupp A.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P91:

Med ett riktigt bra spel från första minuten i ett mycket bra tempo, så hade inte IF Lödde någon chans idag. Samtliga killar gav allt under hela matchen och jag kan heller inte vara annat än nöjd med vad som presterades.

Det var rätt så jämnt i den första halvleken, men i andra halvlek tycker jag att det bara fanns ett lag på planen. En sak som dock var lite tråkig i takt med att målen trillade in, var att Lödde-spelarna började gnälla på både medspelare och motståndare.

Bäst i IFK Malmö idag tycker jag att Mattias Folkeson, som fick spela mittback efter tjugo minuter, var. Extra beröm ska även Maher Touhami, när han flyttades upp på mittfältet, samt den andre mittbacken Hosein Alkefagy, ha.

IF Lödde 1 – IFK Malmö 2 0-7 (0-3)

Arena: Lödde Nya IP
Domare: Johan Svensson, Landskrona
Mål: 0-1 Mattias Folkeson, 0-2 Mattias Folkeson, 0-3 Rebar Ali, 0-4 Rebar Ali (straff), 0-5 Mattias Folkeson, 0-6 Rami Badran, 0-7 Mattias Folkeson
Varningar: Eleftherios Bolis, Maher Touhami, Mustak Awad (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Chaib Yanar

Rami Badran
Maher Touhami
Hosein Alkefagy
Ernesto Magaljas

Mustak Awad
Mattias Folkeson
Amar Bacevac
Eleftherios Bolis

Rebar Ali
Dennias Celebic

Avbytare

Marwan El Jaouni