Skön seger för P90-1

Efter två raka förluster kom IFK Malmös P90-1 starkt tillbaka och vann söndagens match i P15 Skåne grupp A. Arlövs BI var ett par klasser sämre än "di gule", som dock bara kunde vinna med 2-1, efter mål av André Sjöholm och Rebar Ali (på frispark).

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Visst borde vi ha gjort något mål ytterligare, då vi missade ett flertal öppna lägen. Men att vinna är alltid det viktigaste och det gjorde vi också. Arlöv var inget dåligt lag, men sett över 80 minuter var vi ändå det klart bästa laget.

Vi rullade boll riktigt bra i den första halvleken för att sedan tappa en del i andra halvlek. Det var framförallt innermittfältarna Mattias Folkeson och Ali Burrniku, som blev trötta, men de gjorde det så bra i första att det vägde upp den något sämre andra halvan.

Anfallaren Demokrat Maxhuni var duktig i vanlig ordning trots att han den här gången fick gå mållös av planen. Vår backlinje var också hur stabil som helst, då de effektivt stoppade Arlövs attacker.

Arlövs BI 1 – IFK Malmö 1 1-2 (0-1)

Arena: Kronetorpsvallen
Domare: Ibrahim Mujadzic, Malmö
Mål: 0-1 (27) André Sjöholm, 0-2 (55) Rebar Ali
Varningar: Demokrat Maxhuni (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Senad Habibovic
Mattias Folkeson
Ali Burrniku
André Sjöholm

Omar Aouida
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Amar Bacevac
Maher Touhami
Mustak Awad
Rebar Ali
Tobias Rosenlind