Skärpan måste fram i IFK Malmö

Tre gånger, 0-1, är IFK Malmös facit i matcherna mot IFK Hässleholm, Höllvikens GIF och VMA IK. Nederlaget mot VMA var det som sved mest. En match mot en nykomling med 0-13 i målskillnad och en ynka poäng får bara inte förloras.

Det hjälpte inte att "di gule" hade mängder av frilägen och andra öppna chanser. Bollen ville helt enkelt inte in. En sak är säker, effektivitet krävs om det ska bli poäng i lördagens bortamatch mot tabellfyran, Bunkeflo IF.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Mahmod Khattab, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Daniel Jovanovic, Azeem Razwan, Jeton Krasniqi.

Aktuellt: Två IFK Malmö-spelare är borta på grund av avstängning mot topplaget Bunkeflo IF. Nana Piesie, efter att ha fått sitt tredje gula kort mot VMA IK, och Zoran Jovanovic, som avtjänar den tidsbestämda avstängningens andra match.

Högerbacken Ali Jasim, som skadade foten i premiären mot Lund, tränar åter för fullt. Av förståeliga skäl behöver han dock ett antal träningar ytterligare för att komma ifatt och aspirera om en plats i truppen.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi har faktiskt varit med och slagits om segern i varje 0-1-match, men har inte haft de berömda marginalerna på vår sida. Och då inte lyckan har varit med oss, så har vi också förlorat.

Det är ett måste att vi är bättre koncentrerade mot Bunkeflo IF. Är vi bara det så stannar det förhoppningsvis inte bara vid målchanser, utan det blir även mål, vilket skulle sitta riktigt skönt.

Bunkeflo IF på deras hemmaplan, är en av de svåraste bortamatcherna i serien. Men det ska samtidigt bli inspirerande, då vi vet att vi i princip kan vinna mot alla lag, bara vi har en bra dag.

Trots motgångarna vet killarna att det bara är att fortsätta köra stenhårt, ha ett gott humör och jobba målmedvetet. Fortsätter vi med det så är vi övertygande om att poängen också kommer att trilla in.