IFK Malmö kämpade till sig segern

Snabba fötter och bra inställning blev nyckeln till seger för IFK Malmö i fredagens svåra bortamatch mot Borgeby FK. De gula tjejerna satte full fart från start och kunde vinna med klara 3-0, efter två mål av Sandra Möller och ett av Carolina Videla.

Frida Ivehed, tillförordnad tränare i IFK Malmö:

Som vi sade innan matchen blev det inställningen som kom att bli avgörande. De snabba fötterna vi såg på onsdagens och torsdagens träning, blev på fredagskvällen ännu snabbare!

Vi började matchen i ett rasande högt tempo. En av de bästa inledningarna vi har haft på länge. Det kändes riktigt bra när vi, genom Sandra Möller, fick utdelning redan i den fjärde minuten. Sandra fick även nöjet att utöka vår ledning i den 24:e minuten.

I mitten av andra halvlek stod matchen och vägde, det var verkligen kamp om alla bollar. Tjejerna stod upp som ett lag, kämpade och slet för varandra. Vi lyckades få igång vårt fina passningsspel från första halvlek, vilket gav resultat för i den 80:e minuten kom spiken i kistan när Carolina Videla slog in trean.

En dag som denna är det svårt att lyfta fram enskilda spelare. Det här var en lagseger, där alla spelare var lika delaktiga, såväl på plan som på bänken. Vi peppade varandra och stod upp i 90 minuter med riktigt bra spel.

Härligt jobbat tjejer! Det är en ära att stå på linjen när ni bjuder på en så fin underhållning!

Borgeby FK – IFK Malmö 0-3 (0-2)

Arena: Borgeby IP
Domare: Kurt Hultqvist, Landskrona
Mål: 0-1 (4) Sandra Möller, 0-2 (24) Sandra Möller, 0-3 (80) Carolina Videla
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Malin Strömstedt

Hanna Svendsen
Ida Rahn Johansen
Malin Engelbrecht
Malin Kjell

Johanna Gustavsson
Anna Arnesson
Hanna Nilsson

Carolina Videla
Malin Tufvesson
Sandra Möller

Avbytare

Emelie Jansson (Hanna Nilsson 46)
Paulina Nyhlén (Anna Arnesson 46)
Marie Järlesäter (Carolina Videla 67)
Matilda Johansson