U-laget föll mot LSK

Nana Piesie behövde inte ens två minuter på sig för att ge IFK Malmös U-lag ledningen i söndagens match i reservlagsserien division 1 Södra. Men därefter tog det roliga slut. Lunds SK vände och kunde också vinna matchen med 3-1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var ett väldigt bra Lunds SK som vi mötte. De hade många rutinerade spelare, som gjorde en jättebra match, men vi bjöd också upp till kamp. Vi spelade organiserat och disciplinerat, samt skapade en del chanser, som var frukten av vårt fina spel.

De kvitterade efter en fast situation och strax därefter gjorde de även 2-1, Sedan kom 3-1 på ytterligare en fast situation i andra halvlek. Spelmässigt tycker jag att det var ganska jämnt, även om man tydligt kunde se att LSK hade lite mer erfarenhet än våra spelare.

Vi hade en väldigt ung trupp och bjöd upp till en riktigt bra match. Våra spelare visade upp ett helt annat ansikte än andra matcher och det ska de ha ett jättestort plus för. Trots förlusten kan jag därför inte vara annat än nöjd med vår inställning.

Skillnaden var främst att Lunds SK lyckades göra mål på sina fasta situationer, medan vi inte kunde utnyttja våra målchanser. Men vi tittar hela tiden framåt och vet att vi har många spelare som är utvecklingsbara, jämfört med andra lag i serien som har äldre spelare.

Lunds SK – IFK Malmö 3-1 (2-1)

Arena: Smörlyckans IP
Domare: Ola Wållringer, Landskrona, Hossein Karbassi, Lund, Håkan Persson, Dalby
Mål: 0-1 (2) Nana Piesie
Varningar: Ahmed Tamim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Henry Safi
Carl Holm
Lirim Sali
Azeem Razwan

Edgardo Menjivar
Rogelio Diaz
Haris Xhemajli
Ahmed Tamim

Jeton Krasniqi
Nana Piesie

Avbytare

Juan-José Cruz Jarlhov (Rogelio Diaz 30)
Mohammed Al-Heich (Edgardo Menjivar 60)
Ymridin Gashi (Nana Piesie 88)
Paul Havn
Nezir Mehmeti (målvakt)