Historisk seger för P90-1

Det brukar nästan alltid vara jämna matcher mellan IFK Malmös P90 och FC Malmö. Men hittills har det varit FC Malmö som har dragit det längsta strået. Tills på torsdagen då "gulingarna" helt kunde neutralisera motståndet och vinna med 2-0 i P15 Skåne grupp A.

Josip Lukic, tränare för IFK Malmös P90:

Man kan knappast säga att vi gjorde vår bästa match för året, men ändå lyckades vi vinna över FC Malmö. Det var en taktiskt riktig seger, där vi kunde utnyttja deras svagheter, genom att köra med långbollar, istället för att spela bollen längs med marken.

För en gångs skull var vi också det effektivaste laget och fastställde slutresultatet till 2-0, redan efter en dryg halvtimme. Matchen spelades i ett mycket högt tempo, men den här gången var det inget snack om vilket som var det bästa laget.

Samtliga spelare gjorde en mycket bra match. Men vår "lille jätte", högerbacken, Roland Levay, slutar aldrig att förvåna och var åter bäst på plan. Roland fick ta mycket stryk, men fortsatte envist att köra på, utan det minsta gnäll.

FC Malmö – IFK Malmö 1 0-2 (0-2)

Arena: Kroksbäcks IP
Domare: Vedat Ömer, Malmö
Mål: 0-1 (20) Demokrat Maxhuni, 0-2 (33) Mattias Folkeson
Varningar: Rebar Ali (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mohammed Khaled

Roland Levay
Vladan Jelic
Valon Makolli
Mirko Lukic

Alden Smajlovic
Ali Burrniku
Kristoffer Bertolino
André Sjöholm

Mattias Folkeson
Demokrat Maxhuni

Avbytare

Hicham Ali
Mustak Awad
Omar Aouida
Rebar Ali
Senad Habibovic