Omgång 9: Skapligt resultat senast

Hela fyra rätt förra veckan. Inte illa marscherat för en glad amatör som undertecknad. Hur som helst var det länge sedan vi nådde upp till dessa höjder. Dags för sex rätt den här veckan? Varför inte, vi gör åtminstone ett tappert försök för att nå "trädtopparna".

En säker favorit går att finna, Bunkeflo bör krossa VMA. Med rätt motivation. Hur reagerar Kristianstad inför derbyt mot Hässleholm efter bakslaget hemma mot Laholm senast? Ja, frågetecknen är många inför denna ovissa omgång.

Lördag 11/6

15:30 Bunkeflo IF – VMA IK 1
Svenska Spel: 1: 1.20 X: 4.30 2: 5.45

Kommentar: Den säkraste ettan på kupongen. Kan inte tänka mig att Åke Kallenbergs adepter skänker bort några poäng i den här matchen. Den skulle i sådana fall bero på underskattning. Den varan har Bunkeflo fått betala dyrt för innan den här säsongen, när Högaborg avgick med segern på Brovallen. Någon repris av detta scenario vill
knappast hemmalaget vara med om.

15:30 Höllvikens GIF – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 2.10 X: 2.95 2: 2.30

Kommentar: Giffarna från Näset seglar i medvind, även om segern mot Helsingborgs Södra var något tursam. Värnamo kan få något av en reaktion efter deras stabila serieinledning. Här bör hemmaplan avgöra för Caspar Pauckstadts manskap, men med en viss tvekan. Smålänningarna måste tas på högsta allvar.

Söndag 12/6

16:00 Högaborgs BK – Ängelholms FF 2
Svenska Spel*: 1: 3.60 X: 3.55 2: 1.45

Kommentar: Här råder en klar klasskillnad i grund och botten. Till ÄFF:s fördel. Tror dock inte laget bara åker ner till Harlyckan för att hämta poängen. Högaborg är styrkt av 1-0 nere på Klostergården i Lund senast, men segerraden drygas inte ut. Det ser nog ÄFF:s sylvassa anfallare Jonas Axeldahl och Mattias Eriksson till.

16:00 IFK Malmö – Helsingborgs Södra BIS 2
Svenska Spel*: 1: 2.35 X: 3.00 2: 2.05

Kommentar: Sorry, IFK. Det blir lagets femte raka lusing. "Di gule" göra inga mål numera. Var finns du Magnus Eriksson? Och utan nätrassel blir det heller inga poäng, om inte utmärkte målvakten Joakim Moberg umgås med andra tankar.

Måndag 13/6

19:00 IFK Hässleholm – Kristianstads FF 1
Svenska Spel*: 1: 1.85 X: 3.10 2: 2.60

Kommentar: Ett intressant nordostskånskt derby. "Maskinen" Hässleholm maler på, det lär räcka långt för att hänga av grannen Kristianstad i toppstriden, åtminstone temporärt.

Tisdag 14/6

19:00 Laholms FK – Lunds BK X
Svenska Spel*: 1: 1.65 X: 3.30 2: 2.95

Kommentar: Tipsexperten Eskil Hellbergs favorit slog till när man minst anade det, 3-2 borta mot Kristianstad gav eko. Men kan LBK ta med sig spelet från hemmamötet med Högaborg, förlusten till trots, ja då finns där goda möjligheter till poäng. Krysset ligger nära, 0-0, eller lite mer vågat 1-1?

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).