Stabil seger med knapp marginal

IFK Malmö bjöd på onödig spänning i lördagens hemmamatch mot Åkarps IF. Flera fina chanser till trots blev Therese Karlssons mål i den 25:e minuten, matchens enda, vilket alltså räckte för att "di gule" skulle kunna ta sin tredje raka seger i division 4 Sydvästra.

Frida Ivehed, assisterande tränare i IFK Malmö:

I lördagens match mot Åkarp bjöd tjejerna på mer spänning än nödvändigt. Tjejerna började matchen precis som vi hade kommit överens om. Vi tog direkt tag i kommandot, mycket tack vare Anna Arnessons och Carolina Videlas dominerande mittfältsspel.

IFK-tjejerna bjöd på ett stabilt spel, där man i långa perioder höll bollen inom laget. Vi hade många fina kombinationer och lyckades även ta oss runt på kanterna.

Det skapades en del hörnor och vi hade även ett par distansskott, vilka tyvärr gick över målramen. Härligt att se att tjejerna vågar/vill ta avslut även utanför straffområdet, fortsätt med det.

Efter ett bra anfall, i matchens 25:e minut, fick Therese Karlsson tag i bollen inne i straffområdet. Hon sköt ett skott som målvakten räddade, men returen tog hon själv vara på och slog behärskat bollen i mål.

I andra halvlek blev det mest kamp om bollen och vi skapade endast ett fåtal målchanser. Åkarp skapade inte mycket, anfallen de hade blev aldrig till några farligheter tack vare ett stabilt spel av Malin Strömstedt och backlinjen.

Glädjande är att vi håller nollan för tredje matchen i rad. Bra jobbat av samtliga i laget! Njut av helgen, så ses vi på träningen på måndag kväll med nya friska tag inför nästa veckas match.

IFK Malmö – Åkarps IF 1 1-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Salah Aziz, Malmö
Mål: 1-0 (25) Therese Karlsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Malin Strömstedt

Hanna Svendsen
Ida Rahn Johansen
Malin Engelbrecht
Malin Kjell

Hanna Nilsson
Anna Arnesson
Carolina Videla

Therese Karlsson
Malin Tufvesson
Sandra Möller

Avbytare

Theresé Lövqvist (Sandra Möller 55)
Hanna Dahl (Therese Karlsson 57)
Matilda Johansson (Hanna Nilsson 76)
Annica Påhlsson (målvakt)