Duktiga 14-åringar

Dagens bollkallar kom från IFK Malmös båda 14-årslag. Gruppen är stor och framgångsrik. Lag 1, som spelar i det skånska mästerskapet, har haft en strålande säsong så här långt. IFK är kvar i DM, är ett av åtta resterande lag.

Efter att lätt ha vunnit sin kvalgrupp, 28-0 på tre matcher, däribland en walk over, slog man Oxie med 4-1 och sen IFK Hässleholm med 6-4, efter att ha legat under tre gånger, för att sen avgöra i förlängningen.

I kvartsfinalen blir det antingen Sjöbo eller Eskilsminne som motståndare.

– Vi har inte mött dem utomhus. Inne däremot och det har varit tuffa matcher, säger tränaren Lars Lundberg, som har hjälp av Ismail Figueroa, speciellt då med målvaktsträningen.

De har en stor grupp, 28 spelare. I skrivande stund, tisdag förmiddag, leder de båda lagen sina respektive serier, lag 1 en av tre Skåneserier, lag 2 en sydvästlig grupp.

– Målet är att med lag 1 bli minst tvåa och kvalificera oss till höstens elitgrupp. I den vill vi bli sämst fyra och därmed ta en plats i bästa 15-årsgruppen nästa år, säger Lars Lundberg.

– Längre vill jag inte fundera.

Lagen har haft en positiv utveckling. I fjor tävlade man i en lokal Malmöserie, blev tvåa.

– Vi har fått några nya spelare som höjt kvaliteten, men det bästa är att spelarna har insett att man måste träna för att bli bättre, förklarar Lars Lundberg.

Han är en energisk ledare för ett av IFK Malmös talangfulla pojklag.

FOTNOT. Texten var införd i matchprogrammet den 12 juni, då IFK Malmös A-lag mötte Helsingborgs Södra BIS. Sedan texten skrevs har det dessutom blivit klart att "di gule" får möta Sjöbo IF i DM-kvartsfinalen för pojkar födda 1991.