Södras taktik klar mot IFK Malmö

Helsingborgs Södra BIS är utan tvivel piggast av de två nykomlingarna i Södertvåan. Efter åtta spelade omgångar har Södra skrapat ihop nio poäng, tre mer än söndagens motståndare IFK Malmö.

Truppen: Alexander Rodriguez Eliasson, Charlie Fält – Peter Pihl, Mickael Wickander, Momodou Loum, Martin Thiman, Rabie Salem, Henrik Hermansson, Christoffer Haggren, Andreas Sördin, Viktor Welander, Daniel Glansk, Martin Rosqvist, Johan Henriksson, Björn Sjöberg, Mattias Adelstam.

Aktuellt: Tre av Helsingborgs Södras defensiva kuggar saknades i matchen mot Höllvikens GIF. Momodou Loum och Mattias Adelstam, var avstängda, medan lagkapten Marcus Rietz besvärades av en ljumskskada.

Mot IFK Malmö är det endast Marcus Rietz som är borta. Ett nog så tungt avbräck, även om Södra visade redan mot Höllviken att man har fullgoda ersättare. På hela matchen släppte man inte till mer än två målchanser, varav den ena resulterade i mål.

Miquel Toré, tränare i Helsingborgs Södra BIS: Vi hade räknat med ett betydligt bättre resultat efter åtta omgångar. Hade vi vunnit mot Höllviken, som vi skulle ha gjort senast, så hade väl vårt facit varit godkänt.

Att vi inte vann mot Höllviken var en stor besvikelse. Vi brände minst sju frilägen och ett antal andra öppna chanser. De hade två skott på mål under hela matchen och ändå kunde de dra det längsta strået.

Jag tror att vi kan skapa många målchanser mot IFK Malmö. Men det gäller att vi satsar på fasta situationer och inlägg, där de är väldigt sårbara. Vi måste också vara oerhört aggressiva, då de har ett av seriens spelskickligaste lag.