Värnamo räknar med tufft motstånd

IFK Värnamo är vårens särklassiga överraskningslag i Södertvåan. En fin tredje plats är facit efter nio spelade omgångar. Söndagens motståndare, IFK Malmö, har dock haft det betydligt tyngre och kommer med fem raka förluster inför mötet på Finnvedsvallen.

Truppen: Joakim Carlsson, Björn Åkesson – Henrik Johansson, Andreas Ottosson, Jens Wiik, Adnan Kahrimanovic, Josef Karlsson, Sebastian Göransson, Bujar Ferizi, Naim Peci, Patrik Mildaeus, Patrik Magnusson, Vedran Neric, Martin Maletic, Almin Zahirovic, Isa Demir, Jannis Pavlidis.

Aktuellt: Under veckan har IFK Värnamo haft strul med såväl förkylningar som feber på några av de viktigaste kuggarna. Men lagom till söndagens match mot IFK Malmö ska samtliga dessa vara i kurant skick.

Att vänsterbacken Rasmus Högberg och yttermittfältaren Peter Ericsson är avstängda är dock inget som man kan göra något åt. Dessutom är Jens Wiik, mittbacken, ett stort frågetecken, då han har känningar i ena vaden.

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: Det har gått riktigt bra för oss hittills och vår målsättning är att försöka hålla oss kvar i toppen. Segern mot Höllvikens GIF senast var något av ett styrkebesked.

Vi vet dock att det kommer att bli en jättetuff match mot IFK Malmö. När vi möttes i en träningsmatch i våras var de klart bättre under den första halvtimmen och vi ska vara glada som ändå kunde avgå med segern.

IFK Malmö kommer med ett lag där majoriteten har invandrarbakgrund, med allt vad det nu innebär. Flera av spelarna är oerhört kreativa och kan göra mycket oväntade saker med bollen. Det gäller för oss att se upp och hela tiden vara på tårna.