Optimistiskt i IFK Malmö

Stortalangen Zoran Jovanovic är äntligen tillbaka i IFK Malmö efter sin fyra matcher långa avstängning. Frågan är om det också räcker för att bryta den fem matcher långa förlustsviten i söndagens bortamatch mot topplaget IFK Värnamo.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Kenneth Gustavsson, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Blerim Mullici, Migjen Shaqiri, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Nana Piesie.

Aktuellt: Bara en av bröderna Jovanovic kommer att spela i helgens match. Medan Zoran Jovanovic är tillbaka efter sin långa avstängning, har lillebror Daniel, drabbats av en bristning i sätesmuskeln (inne i skinkan).

Daniel "Bato" Jovanovic är dessvärre heller inte den enda spelaren som inte är tillgänglig för spel. Vänsterbacken Mahmod Khattab, är nämligen sjuk, och har inte kunnat träna på hela veckan.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi mötte faktiskt IFK Värnamo i en träningsmatch i våras och då gjorde vi en jättebra match, även om de lite onödigt fick vinna med matchens enda mål.

Förhoppningsvis kan vi också kopiera detta fina spel på söndag. Vi har nu förlorat de fem senaste matcherna och det är knappast något som vi är stolta över. Men vi måste fortsätta tro på det vi gör och inte kasta in handduken på förhand.

Givetvis kan inte den här förlusttrenden få fortsätta i all evighet. Vi kommer närmare en seger, desto fler matcher vi spelar och det känns som att den här vinsten kommer att komma inom det snaraste.