Oavgjort inte bra nog för IFK Malmö

Normalt sett ska IFK Malmö vara mer än nöjda med 1-1 på bortaplan mot topplaget IFK Värnamo. Men som matchen gestaltade sig hade "di gule" ingen anledning att resa hem belåtna från Småland.

Den här gången, liksom så många gånger förr, skulle det ha blivit tre poäng för IFK Malmö. Men med bollen på fel sida om stolpen och ett antal brända frilägen var det kanske inte så konstigt att det blev oavgjort.

– Vi har oss själva att skylla. Med alla de chanserna vi skapade får det bara inte bli oavgjort. Ett mål är oftast inte tillräckligt för att vinna, suckade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Hade någon snackat med Anders Grimberg före matchen hade han nog varit själaglad över en poäng mot ett topplag. Vad mer går egentligen att begära efter fem raka förluster och med ett sargat självförtroende.

Nu visade dock IFK Malmö direkt från start att det här inte skulle bli någon enkel match för IFK Värnamo. Med hög press på bollhållaren och kreativitet hittade "gulingarna" tidigt luckor i hemmalagets backlinje. Man radade upp flera heta chanser.

Blerim Mullici och Migjen Shaqiri var båda helt fria med Värnamo-målvakten Björn Åkesson, men fick inte ordentlig träff på bollen. Dessutom provade Nana Piesie att dra till direkt på volley.

– Visst skapade Värnamo också en del, men vi hade både längre anfall och giftigare chanser. Tillräckligt många lägen för att kunna göra betydligt fler mål. Vi måste rannsaka oss själva, menade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Det skulle komma att dröja till den 79:e minuten innan IFK Malmö tog ledningen. Mittbacken Robert Kjellin dök upp vid bortre stolpen och nickskarvade i mål, efter en frispark av Martin Abrahamsson.

En ledning som inte stod sig i mer än i knappa fyra minuter. IFK Värnamos notoriske målgörare, Bujar Ferizi, träffade rätt med pannan och bollen hittade i mål via Ferizis egna axel.

– Det kan man kalla för flyt. Med tanke på att Fisnik Alaj därefter hade ett friläge och Zoran Jovanovic även hade ett skott i stolpen i andra, så skulle det endast ha varit ett tröstmål för deras del, sade Anders Grimberg.

Stortalangen Zoran Jovanovic var tillbaka efter sin fyra matcher långa avstängning. Några nummer ur den högre skolan blev det i sedvanlig ordning och man hade nästan unnat honom att få avgöra matchen.

Lagkaptenen Martin Abrahamsson var en annan som visade upp sig från sin bästa sida. Även backlinjen med Karim El hage i spetsen tillhörde plusvarianterna. Målvakten Joakim Moberg hade också ett par fina räddningar på sitt konto.

– Vi spelade en riktigt fin fotboll i den här värmen, var hetare än Värnamo, men ändå lyckades vi inte vinna. Jag lider verkligen med killarna och hela staben, avrundade Anders Grimberg.

Hometeam: IFK VÄRNAMO
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-1
Arena: Finnvedsvallen
Crowd: 304
Referee: Håkan Grahn-Gustavsson, Jönköping, Thomas Bergström, Jönköping, Patrik Andersson, Vrigstad
Goal: 0-1 (79) Robert Kjellin, 1-1 (83) Bujar Ferizi
Homewarning: Almin Zahirovic, Henrik Johansson
Home sent of: –
Homempv: Björn Åkesson
Awaympv: Zoran Jovanovic
Hometeam Squad: Björn Åkesson

Almin Zahirovic
Patrik Mildeus
Andreas Ottosson
Henrik Johansson

Isa Demir
Adnan Kahrimanovic
Josef Karlsson
Sebastian Göransson

Bujar Ferizi
Naim Peci
Hometeam Sub: Jannis Pavlidis (Naim Peci 55)
Patrik Magnusson (Isa Demir 76)
Martin Maletic (Henrik Johansson 82)
Vedran Neric
Joakim Carlsson (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Blerim Mullici
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Nana Piesie
Migjen Shaqiri
Awayteam Sub: Fisnik Alaj (Nana Piesie 62)
Haris Xhemajli (Blerim Mullici 81)
Lirim Sali
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)