Omgång 11: Två tunga toppmöten

Dagen före midsommarafton avslutar division 2 Södra Götaland sin vårsäsong. Med två tunga toppmöten på menyn, IFK Hässleholm tar emot Ängelholms FF, medan Bunkeflo IF välkomnar IFK Värnamo på Brovallen.

Omgången kan därmed, i vanlig ordning, bli svårtippad. För IFK Malmös del gäller det att fortsätta med det spel laget presterade i Värnamo i söndags där "di gule" knep en något oväntad poäng.

Och mer av den varan vill det mot gästande Kristianstads FF. Annars är sju poäng inte mycket att ta med sig inför höstsäsongen.

Torsdag 23/6

18:45 Helsingborgs Södra BIS – VMA IK 1
Svenska Spel*: 1: 1.30 X: 3.90 2: 4.50

Kommentar: Kupongens säkraste etta. Det flesta lag, dock inte alla, har upptäckt att det räcker långt med att göra ett mål mot VMA för att det ska leda till seger. Södra gör som de allra flesta gängen, processen kort mot ett VMA, som med stor sannolikhet återvänder till trean nästa säsong.

19:00 Bunkeflo IF – IFK Värnamo 1
Svenska Spel*: 1: 1.80 X: 3.10 2: 2.70

Kommentar: Bunkeflo är inne i en positiv trend som kan fortsätta mot Värnamo. Ett varningsfinger bör ändå höjas med tanke på att smålänningarna inte förlorat på främmande mark under hela vårsäsongen. Bunkeflo får se upp, men laget får samtidigt bära favoritskapet.

19:00 Höllvikens GIF – Lunds BK 2
Svenska Spel*: 1: 1.60 X: 3.35 2: 3.10

Kommentar: En chanstvåa. En sak är dock säker. Spelar Lunds BK lika bra som i första halvlek mot IFK Hässleholm lär laget från lärdomsstaden ta en välkommen trepoängare mot ett Höllviken som varit något av en besvikelse så här långt.

19:00 IFK Hässleholm – Ängelholms FF X
Svenska Spel*: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: Ett tungviktsmöte med division 2 mått mätt. Inget av lagen vill knappast vika ned sig. Spår en synnerligen jämn drabbning där krysset bör ligga nära till hands.

19:00 IFK Malmö – Kristianstads FF X
Svenska Spel*: 1: 2.95 X: 3.30 2: 1.65

Kommentar: Här blev det 4-0 i gul favör i fjor. Men det var då det. KFF umgås med planer att tillhöra toppstriden, medan IFK med näbbar och klor slåss för sin fortsatta division 2-existens. Men upprepar Anders Grimbergs manskap spelet från mötet med Värnamo kan det mycket väl bli en poäng, men knappast mer.

19:00 Laholms FK – Högaborgs BK 1
Svenska Spel*: 1: 1.75 X: 3.20 2: 2.75

Kommentar: Två lag som är något av "varannandagslag". Mötet är viktigt, det lag som vinner tar åtminstone ett temporärt farväl till den definitiva bottenstriden. Det tror jag LFK gör i kraft av hemmaplan. Hallänningarna tar en knapp seger i en målsnål match, 1-0?

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).