Kristianstad vill avsluta fint

Det ser riktigt bra ut för Kristianstads FF i kampen om en plats i nya division 1 Södra, där man nu befinner sig på den så viktiga fjärdeplatsen. En seger i den sista matchen före sommaruppehållet, borta mot IFK Malmö, skulle därför också sitta perfekt.

Startelvan (4-4-2): Dan Sadé – Richard Persson, Stefan Noresson, Marcus Svensson, Torbjörn Nilsson – Mikael Thomasson, Fredrik Andersson, Ola Otfors, Emil Nilsson – Peter Martinsson, Niklas Moberg. Avbytare: Andreas Svensson, Christoffer Ekberg, Erik Lindberg, Joakim Svensson, Andreas Ek (målvakt).

Aktuellt: Tre veckors ordinerad vila fick KFF:s brasse, Marcelo Fazzio Sarvas, efter smällen mot nacken i derbyt mot IFK Hässleholm. Hjärnskakningen, som blev den direkta följden, hindrade spel mot Höllvikens GIF och nu även mot IFK Malmö.

Joacim Welander, tränare i Kristianstads FF: Vi ligger där vi hade hoppats på förhand, varken bättre eller sämre. Laget vi har är riktigt bra och en fjärde plats är också vad det minst ska bli i slutändan.

De senaste matcherna har vi presterat en fin fotboll och det ska bli intressant att se om vi kan fullfölja vårsäsongen med ytterligare en seger. Normalt ska vi bara vinna, men det är så mycket som kan hända i fotboll.

Det var faktiskt ganska skönt att IFK Malmö tog en poäng borta mot Värnamo. För vår del har det nämligen varit vissa tendenser till underskattning, främst då mot IFK Värnamo och Laholms FK.