Dålig avslutning av IFK Malmö

När Kristianstads FF till slut gjorde mål på sin fjortonde hörna i matchen var det ridå ner för hemmalaget IFK Malmö. Eller kanske inte riktigt, men det dröjde inte länge förrän det stod både 2-1 och 3-1 till nordostskåningarna.

1-3 skrevs också slutresultatet till och "di gule" inkasserade därmed sin åttonde förlust av elva möjliga så här långt i Södertvåan. En förlust som det däremot inte fanns så mycket att säga om.

– Vi gjorde ingen urusel match på något sätt. Men vi svajade för mycket. Vi var kanske bra i tre-fyra minuter åt gången, för att sedan göra hissnande misstag nästa tre-fyra minuter, analyserade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Tendenser till det fina spelet från Värnamo-matchen fanns där alltså stundtals. Men minst lika mycket vek "gulingarna" ned sig, satte inte till ordentligt i närkamperna och slarvade i passningsspelet.

Kristianstad var hetare i det mesta, hade mer ordning på passningarna och så småningom en bättre effektivitet i avsluten. Och framförallt en alldeles strålande målvakt i Dan Sadé, som stod för fyra utmärkta räddningar under matchen.

– De har starka spelare i varje lagdel och inga direkta svagheter. Skulle vi haft någon chans att rå på dem hade vi behövt höja oss fyrtio procent, eller spelat som mot Värnamo, sade Anders Grimberg.

IFK Malmö hade mycket väl kunnat få med sig en poäng från matchen. Men då skulle man ha satt sina målchanser, som när Nana Piesie, bredsidade in 1-0, redan efter dryga kvarten på en utsökt framspelning av Migjen Shaqiri.

Anfallaren, Migjen Shaqiri, var annars den som var mest värd, att få stå i skamvrån, efter 1-3-förlusten. På de två senaste matcherna har Shaqiri missat åtskilliga chanser – och som Anders Grimberg så riktigt påpekade.

– Det börjar bli lite för mycket missar från hans sida. Han skulle och borde ha blivit minst femmålsskytt om man räknar med allt det som han har skapat i dessa matcher, erkände IFK Malmö-tränaren.

Shaqiri var givetvis inte ensam om att missa. Hans tre chanser, ett distansskott från 25 meter, ett läge där han var totalt ren med målvakten och ett annat skott från nära håll, borde dock ha gett någon utdelning.

Att IFK Malmö saknar en notorisk målskytt är uppenbart. De tre anfallarna Nana Piesie, Migjen Shaqiri och Fisnik har halvvägs in i serien endast producerat två ynka mål. Bägge fullträffarna har Nana Piesie stått för.

– Vi tror fortfarande på oss själva, men vi håller på och sonderar terrängen och ska se om vi kan hitta någon förstärkning till hösten. Vad det blir återstår att se, kommenterade Anders Grimberg.

Det dröjde annars ovanligt länge innan Kristianstad fick håll på IFK Malmös nolla. Först på den fjortonde hörnan, fyra minuter in på den andra halvleken, dök Peter Martinsson upp och såg till att det blev kvitterat.

Dryga kvarten senare fick Kristianstad en straff som orsakades av Karim El hage. Stefan Noresson var hur säker som helst när han enkelt slog in bollen fram till 2-1. När Peter Martinsson strax därpå gjorde 3-1 var matchen avgjord.

– Tur för oss att de inte gjorde sina mål tidigare, men otur att vi inte kunde sätta något av våra lägen när det stod 1-1. Då hade vi kanske kunnat vinna. Annars var det mest en tidsfråga innan de skulle göra mål, menade Anders Grimberg.

IFK Malmös så normalt säkra försvar lyste verkligen med sin frånvaro under torsdagskvällen. Laget brukar vara duktigt på att rensa bort bollar, men mot Kristianstad blev det lätt ängsligt och motståndarna fick äga mycket boll.

Den enda som var i gammalt gott slag i backlinjen var egentligen Jörgen Svensson, som förärades med ifkmalmo.coms utnämning till matchens lirare. Om det nu var någon tröst i sammanhanget.

– De hjälpte varandra på ett helt annat sätt. Vi var för tama, gjorde för många och enkla misstag. Synd då vi kan så mycket bättre, sade en påtagligt besviken Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: KRISTIANSTADS FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 1-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 275
Referee: Bengt Green, Markaryd, Rolf Johansson, Hässleholm, Andreas Ekberg, Lund
Goal: 1-0 (17) Nana Piesie, 1-1 (49) Peter Martinsson, 1-2 (65) Stefan Noresson (straff), 1-3 (69) Peter Martinsson
Homewarning: Ali Jasim, Karim El hage, Migjen Shaqiri
Home sent of: –
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: Dan Sadé
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Robert Kjellin
Jörgen Svensson
Karim El hage

Blerim Mullici
Kenneth Gustavsson
Martin Abrahamsson
Zoran Jovanovic

Nana Piesie
Migjen Shaqiri
Hometeam Sub: Mahmod Khattab (Nana Piesie 46)
Fisnik Alaj (Blerim Mullici 77)
Lirim Sali
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: Dan Sadé

Richard Persson
Stefan Noresson
Marcus Svensson
Torbjörn Nilsson

Mikael Thomasson
Fredrik Andersson
Ola Otfors
Emil Nilsson

Peter Martinsson
Niklas Moberg
Awayteam Sub: Andreas Svensson (Niklas Moberg 77)
Erik Lindberg (Mikael Thomasson 77)
Joakim Svensson (Ola Otfors 86)
Christoffer Ekberg
Andreas Ek (målvakt)