Välbehövlig vila för P89

Efter 1-3 i den tionde omgången mot Högaborgs BK väntar sommaruppehåll för IFK Malmös P89 i Pojkallsvenskan Södra Götaland. En ledighet som kommer lägligt för "gulingarna" som kan behöva slicka såren inför de avslutande åtta omgångarna.

Dusko Radinovic & Gustavo Olivera, tränare för IFK Malmös P89:

Vi var egentligen bättre än Högaborg under i stort sett hela matchen, men problemet med målfabrikationen består ännu så länge. Istället för att vi hade haft ledningen med 3-0 i halvtid så stod det 0-2.

Andra halvlek började bra för oss med en tidigt dömd straff. Från straffpunkten var Alaa Baker hur säker som helst och kunde reducera till 1-2. Vi låg därefter på och var ytterst nära en kvittering, men det ville sig inte den här gången heller.

Visserligen saknade vi fyra spelare, Ahmedin Sudic, Dzevad Nezirevic, Håkan Ahlström och Sebastian Ottosson, men vi ska ändå kunna vinna. Det gäller bara att få målskyttet att lossna, då det för övrigt fungerar stundtals riktigt bra.

IFK Malmö – Högaborgs BK 1-3 (0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Vlatko Kralev, Malmö, Enis Elezi, Malmö, Zoran Manojlovic, Malmö
Mål: 1-2 (45) Alaa Baker (straff)
Varningar: Guner Alievski (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Chaib Yanar

Arbon Kryeziu
Guner Alievski
Patrik Larsson
Mustafa Arezoo

Ghassan Talozi
Amar Hajdarvic
Leopold Kolt
Marco Smigoc

Alaa Baker
Senad Habibovic

Avbytare

Rebar Ali (Amar Hajdarvic 29)
Alden Smajlovic (Leopold Kolt 32)
Mattias Folkeson (Rebar Ali 50)
Gabriel Olivera (Mattias Folkeson 72)
Mohammed Kahidani (målvakt)