Så var det naturligtvis. Efter fem raka förluster blev det äntligen en välbehövlig poäng. Som med minsta lilla tur kunde blivit tre. Men också noll om otursmarginalerna fortsatt.

Men på denna plats skall jag fokusera på det positiva. Det finns mycket att poängtera efter 1-1 mot Värnamo. Minnet är kort – mer än mitt – men det här var sett över alla 90 minuterna nog IFK:s bästa seriematch i år.

Det var ett bra, topplag vi mötte på bortaplan.

Zoran Jovanovic var med igen efter sin avstängning. Han var bra, stundtals lysande trots att han spelade på en plats, vänsteryttermittfältare, som han inte riktigt trivs på.

Jonas Thern, den förre landslagsspelaren och utlandsproffset, bor i Värnamotrakten och såg matchen.
– Lysande teknik, men lite bekväm, löd Jonas betyg.

Ta detta till dig, Zoran! Thern kunde kombinera sin fina teknik med en enorm arbetskapacitet. Det kan du också, Zoran!

Med söndagsmatchen i färskt minne är det bara att beklaga Zorans tuffa straff efter utvisningen mot Laholm. Zoran tillför IFK-spelet en dimension som få andra spelare i serien kan prestera. Den dag hans lillebror Daniel blir kurant blir IFK svårstoppat.

Oavsett nu utgången av dagens svåra match mot ytterligare ett topplag ser hösten lovade ut för IFK.

Det finns trots allt mycket positivt.

 • Martin Abrahamsson har tveklöst gjort sin bästa säsong i den gula tröjan
 • Jörgen Svensson, strålande i Värnamo, är en av seriens bästa innerbackar och samarbetet med Robert Kjellin fungerar bättre och bättre.
 • Karim El hage är ett fynd.
 • Ali Jasim är kvitt sin fotskada.
 • Joakim Moberg har en enda miss på tio matcher.
 • Blerim Mullici har i de tre senaste matcherna visat att han är på väg att bli en bra division 2-spelare.
 • Bröderna Jovanovic är redan nämnda.
 • Valon Muslijaj, Haris Xhemajli, Mahmod Khattab, Azeem Razwan har vid sina inhopp visat att det finns kapacitet bakom A-laget.

  Negativt är förstås att våra forwards, Nana Piesie, Migjen Shaqiri och Fisnik Alaj, trots bra lägen bara hittat rätt en enda gång (Nana). De behöver självförtroende. Något mål kan vara botemedlet.

  Det här är förmodligen Kenneth Gustavssons sista match för IFK Malmö. Han skall spela på Island. Vi tackar honom för den här tiden och hans fem seriemål. Under de första omgångarna var han en av lagets nyttigaste spelare.

  FOTNOT. Texten var införd i matchprogrammet den 23 juni, då IFK Malmö mötte Kristianstads FF.