Vårsäsongens stora positiva överraskning i IFK Malmö har varit Karim El hage. Direkt från spel i division 4 till storspel match efter match i division 2. Nja, riktigt sant är det inte. Karim har spelat på den här nivån tidigare.

– Det var i Östersunds FK, berättar han i bussen på väg hem från Värnamo efter ytterligare en mycket bra insats.

Det var i Östersundsklubben Ope han som 10-11-åring började spela fotboll och när tre föreningar slog påsarna ihop i ÖFK var den nu 24-årige Karim en av dem som fick plats i A-truppen.

Som 9-åring kom han och hans familj från Libanon. Under åren i Sverige har han lärt sig mycket om Sveriges geografi. Från Göteborg, via Kiruna och Östersund bor han nu i Trelleborgs kommun.

Vid flytten till Skåne hamnade han fotbollsmässigt i Flagg 2001. Tränare i den klubben var Roland Karlsson, IFK Malmös nuvarande karismatiske lagledare. När IFK i höstas behövde förstärka truppen med erfarenhet och klass tipsade Roland om Karim.

IFK fick en löpstark, kvick, brytningsstark och inte minst lojal spelare.
– Jag trivs i alla positioner och under åren har jag spelat i stort sett på alla platser.

Under våren har han visat en enorm vilja, antingen som back eller mittfältare till vänster. Laget betyder mycket för honom.
– Jag är fotbollstjurig.

Det märks. Efter en förlust – och det har ju blivit några sådana under säsongen – är blicken mörk. Det hjälper inte ett dugg att han får beröm för den egna insatsen.

Karim är dock övertygad om att det kommer gå vägen för IFK.
– Men det behöver lossna för våra anfallare. De har gjort för få mål på alla de chanser vi trots allt skapat.

Karim har just blivit klar med sin utbildning till byggnadsingenjör, funderar på att antingen börja jobba eller att fortbilda sig. Men fotbollen i IFK Malmö skall få sin chans.

FOTNOT. Texten var införd i matchprogrammet den 23 juni, då IFK Malmö mötte Kristianstads FF.