Två insläppta mål i snitt är knappast ett godkänt facit. För att få mer erfarenhet och stabilitet under hösten, har division 2-klubben, IFK Malmö, därför värvat den 26-årige polacken, Michal Aksamit.

Med rutin från spel på motsvarande Superettan- och division 2-nivå (närmast från MKS Slawkow) i Polen, blir Michal en välkommen förstärkning för "di gule". Frågan är bara var han ska placeras.

– Han är användbar både i backlinjen och på innermittfältet. Jag får fundera mig fram till var jag får bäst nytta av honom, kommenterar, Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Det var strax före sommaruppehållet, som Michal Aksamit, vars bror bor i Malmö, dök upp. Tre testpass var allt som behövdes innan det skrevs övergångshandlingar. På torsdagen blev han också slutligen spelklar.

Michal har dock ännu inte anslutit till truppen. Det väntas han göra först på måndag i nästa vecka. Chans att se honom i aktion innan serieallvaret börjar, finns lördagen den 23 juli, då IFK Malmö möter Asmundtorps IF i en träningsmatch.

– Det är en gedigen och kraftfull fotbollsspelare, som är duktig med både höger och vänster ben. Han har även en hel del andra egenskaper som behövs för att stabilisera vårt unga lag, säger Anders Grimberg.

Fakta/Michal Aksamit

Ålder: 26
Position: Back/Innermittfältare
Familj: Ogift
Yrke/utbildning: Teknisk ingenjör
Längd: 180 cm
Vikt: 79 kg
Klubbar: Przemsza Klucze Polen (1990-1995), Gwarek Zabrze Polen (1997-1998), Górnik II Zabrze Polen (1998-1999), CKS Czeladz Polen (1999-2000), Górnik Siersza Polen (1999-2000), MKS Slawków Polen (2001-2005), IFK Malmö (2005-)
Intressen: Sport
Varför IFK Malmö? När det gäller det mesta är det betydligt bättre förhållanden i Sverige än vad det är i Polen. Dessutom har jag min bror boende i Malmö så det var ganska naturligt för mig att komma hit. IFK Malmö verkar vara en bra klubb.