IFK Malmö hämtar från Danmark

Ytterligare en pusselbit har fallit på plats i IFK Malmö inför höstens omstart i division 2. På fredagen övervakade tränaren Anders Grimberg, när det andra nyförvärvet, 23-årige Gamal Bin Saaid, från danska Kalundborg, signerade övergångshandlingarna.

Liksom torsdagens värvning, den 26-årige polacken, Michall Aksamit, hör Gamal Bin Saaid, lika mycket hemma på mittfältet, som i backlinjen. Räkna också med att han sticker upp en och annan gång. Huvudspelet är bara ett av flera starka kort.

– Det är en atletisk spelare. Snabb är vad han är, med en bra vänsterfot och ett utmärkt skott. Han är tänkt att förstärka defensiven, men det ena behöver inte utesluta det andra, berättar Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Dansken, vars moderklubb är Holbaek BI, har de två senaste åren spelat på division 2-nivå i Kalundborg GB. Samma Kalundborg, som före detta IFK-spelarna, Nikolaj Rasmussen och Pontus Andersson, kom ifrån för drygt tre år sedan.

Gamal Bin Saaid, som även gjorde några testpass före sommaruppehållet, anslöt åter till truppen tidigare i veckan. Han har annars nyligen flyttat till Malmö för att ha lagom pendlingsavstånd till det nya arbetet på Dell Computers i Köpenhamn.

– Sedan ville jag såklart spela fotboll också. IFK Malmö har en intressant satsning med både gammalt och ungt, som jag tycker att det känns spännande att vara med om, säger 23-årige Gamal Bin Saaid.

Fakta/Gamal Bin Saaid

Ålder: 23
Position: Back/Mittfältare
Familj: Mamma från Egypten, pappa från Malaysia, en lillebror och en lillasyster
Yrke/utbildning: IT-support på Dell Computers i Köpenhamn
Längd: 178 cm
Vikt: 79 kg
Klubbar: Holbaek BI Danmark (1988-2003), Kalundborg GB Danmark (2004-2005), IFK Malmö (2005-)
Intressen: Musik och kompisar
Varför IFK Malmö? Jag flyttade nyligen till Malmö för att börja arbeta i Köpenhamn. Då ville jag också hitta en lämplig klubb på ungefär samma nivå som tidigare och IFK Malmö kändes helt rätt för mig.