Två träningsmatcher för "di gule"

IFK Malmö ska spela två träningsmatcher inför omstarten i Södertvåan. Båda går mot division 3-motstånd. På lördagen är det Jonas Brorsson-tränade, Asmundtorps IF, som kommer på besök till Malmö IP.

Truppen: Abdul Semwanga-Nyende, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Gamal Bin Saaid, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Blerim Mullici, Azeem Razwan, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Lirim Sali, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Haris Xhemajli.

Aktuellt: Några skador oroar i IFK Malmö med bara en dryg vecka kvar till höststarten. Värst är det för 17-årige Daniel Jovanovic som verkar ha svårt att få ordning på sin rygg och ska magnetröntgas inom kort.

Anfallaren Nana Piesie skadade knäet redan på den första träningen efter uppehållet. Dessutom har Migjen Shaqiri blivit opererad för en handskada och ska gå på penicillin i ytterligare fyra dagar innan han kan börja träna.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: För självförtroendet skulle det givetvis sitta fint att vinna den här matchen. Men absolut viktigast är att vi kommer in i det hela igen och skapar målchanser.

Under vårsäsongen missade vi på tok för mycket. Därför gäller det nu att vi verkligen ser till att få marginalerna på vår sida, blir mer resoluta framför mål och sätter våra chanser. I sådana fall kommer hösten att bli betydligt trevligare.

Jag hoppas också att polacken Michal Aksamits och dansken Gamal Bin Saaids intåg i truppen ska stabilisera vårt försvarsspel. Det är deras första match i klubben och det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma.