Rejält med mål av IFK Malmö

Tio mål var allt som IFK Malmö lyckades åstadkomma under vårens spel i Södertvåan. Sju mål på en och samma gång blev det däremot när "gulingarna" på lördagen mötte division 3-klubben Asmundtorps IF i en träningsmatch inför höststarten.

För att hitta en liknande match då IFK Malmö gjorde sju eller fler mål får man gå tillbaka nästan ett år i historien. Närmare bestämt till den 1 september 2004 då "di gule" vann med 8-0 mot Oxie IF i Malmömästerskapet.

– Det var skönt att få göra så många mål och samtidigt hålla nollan. Vi fick ett kvitto på att det finns kvalité i laget och Asmundtorp är ju inget dåligt motstånd. De ligger tvåa i division 3, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Helt nöjd kunde dock inte Anders Grimberg vara:
– Med tanke på resultatet är det idiotiskt. Men intensiteten måste bli bättre när motståndarna kommer över på vår planhalva.

Redan från start syntes en tydlig skillnad mellan lagen. IFK Malmö skapade chanser direkt och var bara en hårsmån från ett tidigt ledningsmål. Ett mål som Blerim Mullici gjorde när det hade gått 24 minuter.

Framförallt Mullici var på ett strålande spelhumör. Och det skulle komma mer från honom, då det blev 2-0 en halvtimme senare. När sedan Zoran Jovanovic gjorde 3-0 slutade Asmundtorp, mer eller mindre, att spela fotboll.

– När det blåser motvind för dem som idag (läs lördag) kan det rasa samman totalt. Det är typiskt medgångsspelare. Deras agerande i försvarsspelet var stundtals mycket dumdristigt, analyserade Anders Grimberg.

Dessa misstag var IFK Malmö heller inte sena att utnyttja. Blerim Mullici fick också kröna sin insats med ett tredje mål, ett hattrick alltså, när han slog in 4-0, minuten efter Zoran Jovanovics 3-0-mål.

Lagkaptenen Martin Abrahamsson spädde därefter på med två mål inom loppet av tre minuter. Inhopparen Mahmod Khattab, som egentligen inte skulle ha spelat, fick avsluta målskyttet med sitt 7-0-mål i den 90:e minuten.

– Och ändå tycker jag att vi inte dominerade tillräckligt mycket. Vi slarvade stundtals bort för många bollar och så vill jag ha längre anfall. Men det kommer, vi hade en del mjölksyra i benen efter en hård träningsperiod, förklarade Anders Grimberg.

Nyförvärven, polacken Michal Aksamit och dansken Gamal Bin Saaid, gjorde båda debut i den gula tröjan. De ställdes visserligen aldrig på några större prov, men när de väl hade något att göra, var de säkerheten själva.

– Vi visste att det var starka spelare. Och det som de har visat på träningarna tog de bara och strök under i den här matchen. Vi kommer att få stor nytta av dem under hösten, sade IFK-tränaren Anders Grimberg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: ASMUNDTORPS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 7-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 50
Referee: Jonas Andersson, Malmö, Johnny Babic, Malmö, Driton Halili, Malmö
Goal: 1-0 (24) Blerim Mullici, 2-0 (54) Blerim Mullici, 3-0 (71) Zoran Jovanovic, 4-0 (72) Blerim Mullici, 5-0 (78) Martin Abrahamsson, 6-0 (81) Martin Abrahamsson, 7-0 (90) Mahmod Khattab
Homewarning: Karim El hage, Martin Abrahamsson, Michal Aksamit
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Robert Kjellin
Zoran Jovanovic
Martin Abrahamsson
Karim El hage

Blerim Mullici
Fisnik Alaj
Hometeam Sub: Haris Xhemajli (Fisnik Alaj 73)
Mahmod Khattab (Blerim Mullici 80)
Valon Muslijaj (Jörgen Svensson 83)
Lirim Sali (Gamal Bin Saaid 83)
Azeem Razwan (Michal Aksamit 84)
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –