Flera försvarstabbar i IFK Malmö

Med åtta dagar kvar till höstpremiären är det omöjligt att säga var bottenkrigande IFK Malmö står. De två träningsmatcherna mot likvärdigt division 3-motstånd slutade med en solklar vinst och en knapp förlust.

I lördags spelade man ut stora delar av sitt register och besegrade Asmundtorps IF med 7-0. På måndagskvällen blev det en helt jämn drabbning, där Kirseberg IF kunde dra det längsta strået och vinna med 5-3.

– Det är aldrig roligt att förlora och såklart kan vi inte vara nöjda med det här. Sedan ska man inte stirra sig blind på resultaten. Asmundtorp är definitivt inte sämre än vad Kirseberg är, sade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Målet med matchen mot Kirseberg IF var visserligen inte i första hand själva resultatet. Det var att hitta så många positiva kvitton som möjligt. Men med fem insläppta mål är det lätt att glömma det som trots allt var bra.

Första halvtimmen kan heller knappast få godkänt. Då såg definitivt inte IFK Malmö ut som ett division 2-lag. Det var både slött och oengagerat på många håll, samtidigt som Kirseberg IF agerade taktiskt rätt och gick fram till 3-0.

– Ja, så som vi uppträdde var vi väl snarare ett lag i femman än ett som ligger i botten på tvåan, menade Anders Grimberg. Men vi får hoppas att målen vi släppte in kan fungera som en väckarklocka.

"Grimman" är dock inte den som ger sig i första taget. Efter ett snack i halvtid kunde IFK Malmö höja sig några snäpp och avsluta matchen på ett okej sätt. "Di gule" kom så nära som 3-4, hade kvitteringschanser, men fick till slut ge sig med 3-5.

Fisnik Alaj (1-3), Martin Abrahamsson (2-4) och Ali Jasim (3-4) var de som för dagen stod för de gula målen. Det kunde ha blivit mer, om ribbskottet, eller något av frilägena hade gett utdelning.

– Vi gjorde tre vackra mål och skapade en massa målchanser. Passningsspelet och tempot var heller inte fy skam i andra halvlek. Sedan får man såklart inte släppa in fem mål i en och samma match, analyserade Anders Grimberg.

Hometeam: KIRSEBERG IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 3-1
Scorefull: 5-3
Arena: Kirsebergs IP
Crowd: 50
Referee: Mohammed Culum, Malmö, Faruk Halilovic, Malmö, Tony Strandberg, Malmö
Goal: 1-0 (10) Andy Borg, 2-0 (21) Simon Jacobsson, 3-0 (31) Joakim Vereus, 3-1 (41) Fisnik Alaj, 4-1 (46) Simon Jacobsson, 4-2 (74) Martin Abrahamsson, 4-3 (76) Ali Jasim, 5-3 (88) Andy Borg
Homewarning: Srdjan Remetic
Home sent of: Srdjan Remetic
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Joakim Moberg

Ali Jasim
Michal Aksamit
Jörgen Svensson
Gamal Bin Saaid

Robert Kjellin
Zoran Jovanovic
Martin Abrahamsson
Karim El hage

Blerim Mullici
Fisnik Alaj
Awayteam Sub: Haris Xhemajli (Fisnik Alaj 67)
Lirim Sali
Mahmod Khattab
Valon Muslijaj
Abdul Semwanga-Nyende (målvakt)