Omgång 12: IFK slår ur underläge

Sommarvilan är över. Nu börjar allvaret igen. Det är nu alla målsättningar ska infrias. Fotbollshösten är här med många spännande matcher. För IFK Malmös del inleds den med bortamötet med topplaget Kristianstads FF.

Omgången ser på förhand oviss ut, i sedvanlig ordning. Största favoritskapet bär Helsingborgs Södra. Laget bör ta tre nya poäng mot redan avstigningsklara (?) VMA. Min toppnotering i våras var fyra rätt som mest. Bättre upp nu?

Lördag 30/7

15:30 Högaborgs BK – Laholms FK 1
Svenska Spel*: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Segraren här tar ett stort steg ifrån den absoluta streckstriden i tabellens nedre region. I kraft av hemmaplan tror jag på Högaborg. Det får bli en etta, om än en knapp sådan.

15:30 VMA IK – Helsingborgs Södra BIS 2
Svenska Spel: 1: 3.25 X: 3.40 2: 1.55

Kommentar: Södra vann motsvarande möte i Helsingborg med klara 3-0. Det råder en klar skillnad mellan lagen. Södra vinner igen, men inte med lika bred marginal.

Söndag 31/7

16:00 Ängelholms FF – IFK Hässleholm 1
Svenska Spel*: 1: 2.00 X: 3.00 2: 2.40

Kommentar: Vårens möte slutade mållöst. Hässleholm har ännu inte förlorat efter elva omgångar. Imponerade. Men göingarna kommer samtidigt allt närmare ett nederlag. Nu är det dags. ÄFF tar hand om de tre poängen.

17:00 IFK Värnamo – Bunkeflo IF 2
Svenska Spel*: 1: 2.30 X: 2.95 2: 2.10

Kommentar: Hemma bra, men borta bäst. Det var något av Värnamos melodi i våras. Ett budskap som består när serieledaren Bunkeflo, som bland annat förstärkt laget med Mike Owuso (närmast i Trelleborgs FF), kommer på besök. Bunkeflo förlorade visserligen träningsmötet med Limhamn (2-3). Men när poängen åter står på spel blir det full fokusering för Åke Kallenbergs adepter. Tecknet är därför givet, en tvåa.

17:00 Lunds BK – Höllvikens GIF X
Svenska Spel*: 1: 2.40 X: 3.00 2: 2.00

Kommentar: Ett LBK i akut poängbehov har revansch att kräva. Lundensarna får en halv sådan och krigar till sig en viktig pinne. I Höllviken gör den före detta IFK-aren Bo Mårtensson tränardebut för GIF i seriesammanhang. Han har som bekant efterträtt Caspar Pauckstadt under sommarvilan.

Tisdag 2/8

19:00 Kristianstads FF – IFK Malmö 1
Svenska Spel*: 1: 1.30 X: 3.90 2: 4.50

Kommentar: IFK Malmö har förstärkt inför höstspurten, samtidigt som laget förlorat sin bäste målskytt, Kenneth Gustavsson."Di gule" kommer förmodligen ta fler poäng än i våras (skam vore annars) men mot Kristianstad blir det inga poäng. Det lär bli en tämligen klar hemmaseger.

FOTNOT. Svenska Spel-oddsen gäller endast spel i deras spelbutik på svenskaspel.se. Tipset heter "Mixen" och man måste tippa minst tre matcher. Man kan således inte tippa hos de vanliga ombuden. Undantag markeras med en asterisk (*).