En del nytt i "di gule"

Med två rutinerade nyförvärv hoppas IFK Malmö åter få ordning på försvaret i tisdagens höstpremiär borta mot topplaget Kristianstads FF. När lagen senast möttes, i våravslutningen på Malmö IP, såg det nämligen allt annat än bra ut.

Truppen: Adnan Zukancic, Joakim Moberg – Robert Kjellin, Gamal Bin Saaid, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Valon Muslijaj, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Karim El hage, Fisnik Alaj, Ali Jasim, Haris Xhemajli, Mahmod Khattab.

Aktuellt: Det blir ett helt nytt anfallspar i IFK Malmö när laget åter möter Kristianstads FF efter det drygt månadslånga uppehållet. Vad återstår dock att se. Tränaren Anders Grimberg är som vanligt försiktig och har endast lämnat en trupp.

Att det blir ändringar står dock klart. Nana Piesie är ännu inte ikapp med träningen efter sin knäskada och är helt utanför truppen. Dessutom är Migjen Shaqiri avstängd och indisponibel av den anledningen.

Försvarsspelarna, polacken, Michal Aksamit, och dansken, Gamal Bin Saaid, lär få debutera på riktigt i den gula tröjan. Vidare är stortalangen, Daniel "Bato" Jovanovic, tillbaka efter sina ryggproblem.

Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö: Vi vet att det kommer att bli en tuff bortamatch. Kristianstads FF har ambitionen att ligga kvar i toppen och har heller inte några direkta svagheter.

Under sommaren har vi skaffat två nya rutinerade spelare i Gamal Bin Saaid och Michal Aksamit. Skall vi ha någon chans gäller det nämligen att vi är disciplinerade och håller ihop bakåt. Sedan får vi se hur långt det räcker.