Samma startelva i KFF

Kristianstads FF tog en stabil seger då man bortabesegrade IFK Malmö med 3-1 dagen före midsommar. På tisdagen är det dags för ett nytt möte med "gulingarna". Serien vänder, vilket innebär match på Kristianstads IP.

Startelvan (4-4-2): Dan Sadé – Richard Persson, Stefan Noresson, Marcus Svensson, Torbjörn Nilsson – Mikael Thomasson, Fredrik Andersson, Ola Otfors, Emil Nilsson – Peter Martinsson, Niklas Moberg. Avbytare: Andreas Svensson, Marcelo Fazzio Sarvas, Andreas Ek (målvakt), samt två U-lagsspelare.

Aktuellt: Brasilianske mittfältaren/försvararen Carioca från Esporte Club har anslutit till truppen. Men ännu återstår det en del pappersarbete hos både det Brasilianska och Svenska Fotbollförbundet innan han är spelklar.

Kristianstads andre brasse, Marcelo Fazzio Sarvas, som missade våravslutningen på grund av hjärnskakning, är åter i speldugligt skick. Han får dock nöja med att sitta på bänken till en början. En bänk (se ovan) som ska kompletteras med två U-lagsspelare.

Joacim Welander, tränare i Kristianstads FF: Givetvis siktar vi på en ny trepoängare, inget snack om saken, men vi vet samtidigt hur svårt det är att besegra samma lag, två matcher i sträck.

Det finns inget som tyder på annat än ytterligare en tuff match. IFK Malmö har visat sig vara betydligt bättre än många lag som vi har mött så här långt. Bottenkollegorna VMA IK och Lunds BK är bara två exempel.

Senaste matchen var ganska jämn, även om vår seger till slut var odiskutabel. Vår kvittering till 1-1, tog helt musten ur IFK och vi kunde därefter göra både 2-1 och 3-1 utan några större problem. Men den matchen är som bekant historia nu.